welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, oktober 18, 2007

Parijs - Amsterdam

Is ruim 500 km en als mevrouw Guusje Terhorst, mijn God hoe kom je aan zo een naam,bedoelt dat de steden niet met elkaar te vergelijken zijn heeft ze een punt. Maar als ze zegt;
'Geen Parijse toestanden'DEN HAAG -
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft niet de indruk dat de onrust in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart tot Parijse toestanden zal leiden.
,,De schaal staat niet in verhouding tot wat er in Parijs is gebeurd'', zei ze donderdagmiddag nadat ze 's ochtends een bezoek had gebracht aan het politiebureau in Slotervaart.
Dan weet deze betweterige tante het weer beter als de man die altijd de kooltjes uit het vuur mag halen, nl. De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten die zei woensdagavond op televisie dat hij er elke dag rekening mee houdt dat in Slotervaart Parijse toestanden zouden kunnen uitbreken.

Maar je mag als troetel madonna van de PVDA natuurlijk niet achter een hoofdcommisaris gaan staan, want dat komt het "pamper"
beleid niet ten goede.
Je moet vooral dat geteisem tegen beter in blijven verdedigen, beschermen en al wat meer te bedenken valt maar vooral niet aanpakken, want dan komen de Marokkaanse organisaties in het geweer;
Marokkanen tegen harde aanpak in Slotervaart
donderdag 18 oktober 2007 19:22
Marokkaanse organisaties in Amsterdam hebben stelling genomen tegen hard optreden van de politie in Slotervaart. Armoede en sociale problemen zijn volgens hen de oorzaak van de onrust in de wijk.
Als deze relschoppers nu eens gewoon gingen werken dan verdween de armoede vanzelf en keerde de rust terug, want wie moe is van het werk heeft geen zin meer om te rellen.

"De organisaties vinden het zorgelijk dat na de gebeurtenissen de roep om repressie en een harde aanpak steeds luider klinken. ,,Wij roepen het Amsterdamse Gemeentebestuur en lokale politiek op om haar verantwoordelijkheid te dragen en zich niet te laten leiden door de waan van de dag, maar duurzaam te investeren in mensen''"

Vooral die laatste zin is uitermate komisch. Lieve organisaties het is "geen waan van de dag" maar het is zo langzamerhand een structureel probleem. Wat duurzaam investeren in mensen betreft mag deze gemeenschap zelf wel eens een voorbeeld geven, voorlopig investeren zij alleen maar in vernielingen en rellen.
Wat mevrouw de minister Guusje Terhorst betreft, zij kan zich beter verdiepen in de kwaliteit en kwantiteit van alcohol en als zij die cursus met goed gevolg heeft afgelegd wordt het voor haar weer de hoogste tijd om terug te keren naar het aanrecht en het stoppen van sokken. "Back to basic" heet dat geloof ik.

Geen opmerkingen: