welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, oktober 14, 2007

Huurwoning

Opa heeft het genoegen in een huurflat van Waterweg Wonen te bivakkeren, dit doen wij al sinds 1972. We betaalden in 1972 240 gulden in de maand inclusief verwarmingskosten. Van die verwarmingskosten kregen we elk jaar nog een fors bedrag teruggestort en het was nooit koud in huis.
Heel fijn omdat opa onregelmatige diensten liep en dus bij nacht en ontij rond schommelde. Heden ten dage we spreken dus over 2007 is het
’s nachts een koude boel in huis en zit je vaak met een dikke trui of shawl plus vingerloze handschoenen avonds laat te computeren en te blauwbekken, want de overheid, lees WaWo, maakt uit wanneer de kachel aan en uit gaat.
In de loop der jaren is met het afnemen der warmte in huis, de huurprijs toegenomen, tot 505 euro. Sorry Zalm ut is toch ruim 1100 gulden.
Zodoende staat het één en ander niet meer in verhouding tegen over elkaar.
In de 36 jaar dat wij hier wonen is er geen enkel onderhoud aan de woning gepleegd, in al die jaren is er slechts 2 maal een schilder langs geweest, met nadruk zeg ik langs geweest want tijd om te schilderen had hij niet. Met een rotgang liep hij met de kwast langs de gevels, echt zo een veni, vidi, vici schilder , ik kwam, zag en overwon.
Voor dat de koffie gezet was, zat hij al een verdieping hoger. Verder heeft er nooit onderhoud plaats gevonden.
Omdat de woningen volgens WaWo niet meer aan de eisen der tijd voldoen, gaat men renoveren, ja ja, opa noemt dit achterstallig onderhoud plegen en zelfs deze renovatie wordt met de Franse slag uitgevoerd en gaat uiteraard een verhoging der huursom betekenen. De renovatie brengt onverwachte ellende met zich mee, de rotzooi in huis,de overlast,het zelf toezicht moeten houden op je spullen als er "tig" man door je huis lopen, moet je hen dan bij de deur fouilleren? Oudere mensen die het allemaal niet meer aan kunnen en enkele van hen zijn in die periode dan ook gestopt met roken (betekent overleden). Aan de Madridweg pletterde op de hoogste verdieping zelfs het dak van de douche cel naar binnen bij het doorvoeren van leidingen(over kwaliteit gesproken).
En alles wat je meer wilt hebben als het minimum moet dik worden bijbetaald. Dus voor de renovatie start hangt er voor de huurder al een prijskaartje aan.
Nu is mijn vraag;"Wat is er dan met al die huurcentjes in de loop der jaren gebeurd?"
Het antwoord is gewoon te vinden in het dagelijks nieuws,

AMSTERDAM - De topinkomens bij woningcorporaties blijven fors stijgen. Recordhouder is Jim Schuyt, directievoorzitter van De Alliantie, waaronder ook De Dageraad in Amsterdam valt. Schuyt ontving vorig jaar 319.000 euro, 67 procent meer dan 2004.
Ook kan een rel worden verwacht over een corporatie in het midden van Nederland, waarvan de naam nog niet genoemd wordt. De vier, provinciale bestuurdertjes van deze corporatie hebben zich vorig jaar 1,7 miljoen euro laten uitbetalen, ruim vier ton per persoon, waarvan 270.000 euro vast salaris.
De twee bestuurders van Woonzorg Nederland kregen volgens de SP in 2006 ieder bijna een kwart miljoen euro. Uit het jaarverslag van hun organisatie blijkt dat de beloning van de twee gezamenlijk tussen 2004 en 2006van 333.000 tot 497.000 euro is gestegen.
Waardoor ik mij af vraag zou de heer L. de Jong van WaWo ook zo’n hoge aanwezigheidspremie opstrijken?
Bovendien blijkt dat de corporaties miljarden in kas hebben waar Wouter de Boskabouter op zit te loeren.
Alle door de regering toegestane huurverhogingen van de afgelopen jaren zijn veel te hoog geweest. Heeft men hetzelfde plan als indertijd met het ABP waar vele miljoenen zijn ingepikt, de zuurbetaalde premies van de ambtenaar!
Ja, dan begrijp ik waar Uw en mijn dure huurcentjes naar toegaan, het is toch te gek voor woorden dat dit in ons kikkerlandje allemaal mogelijk is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Simon; weet het wel waar onze zuur verdiende huurcentjes naar toe gaan!
Er worden gigantische loonsverhogingen aan de top doorgevoerd.
Dan buitenlandse reizen georganiseerd?
Die het gemeente bestuur tevreden moet stellen!
Duren huurhuizen bouwen; die onder het voorwendsel van goedkopen huizen voor de lagere klasse gebouwd worden!
Bewoners commissies feesten aanbieden om hun de mond te snoeren!
De bewonerscommissie aan handen en voeten binden aan de “WAWO” door deze feesten.
Het zal zo lang niet meer duren of wij hebben net als in buitenland aan de rand van de stad (Broekpolder) een hutten dorp!

LEVE DE PRIVATISERING.

Simon.