welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, oktober 16, 2007

Aghanistan

'NAVO op winst in Afghanistan'
door onze correspondent Hans Gertsen
BRUSSEL - De door de NAVO geleide internationale stabilisatiemacht voor Afghanistan, ISAF, is aan de winnende hand in de strijd tegen de Taliban. Dat zei de secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, gisteren in een gesprek met Nederlandse journalisten.
Het gaat zo goed dat vandaag het Nederlands kamp bij Deh Rawod is beschoten.
dinsdag 16 oktober 2007 om 20:52
DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse kamp bij Deh Rawod in Uruzgan, Camp Hadrian, is maandagmiddag beschoten met een viertal projectielen, vermoedelijk 107mm granaten. Twee daarvan kwamen terecht in het kamp, een erbuiten en de vierde ontplofte niet.

107 mm granaten worden niet met een klappertjes pistool afgevuurd dus lieve Jaap de Hoop Scheffer zo goed gaat het dus ook weer niet.

Who the fuck is Jaap de Hoop Scheffer, een korte opsomming.
Zijn huidige positie is een hem gegunde troostprijs voor zijn falen als leider van het CDA, na niet veel langer dan een jaar ministerschap allerminst een springplank naar een internationale functie.

Zijn enige wapenfeit als minister is de overhaaste en ondoordachte wijze waarop hij en de Nederlandse regering zich in september 2002 achter een mogelijk militair optreden van de Verenigde Staten tegen Irak stelde, ook al zou dit buiten een mandaat van de Verenigde Naties plaat vinden. Bij het Kamerdebat over deze kwestie zong hij in der tijd eensklaps een ander liedje: de instemming met de Amerikaanse oorlog was juist gebaseerd op resolutie 1441 van de Veiligheidsraad.

Bovendien na 11 september 2001 heeft de regering van de Verenigde Staten de NAVO politiek voor irrelevant verklaard. Sindsdien doet het bondgenootschap alleen nog maar dienst als het Vreemdelingenlegioen in dienst van George W Bush, zoals de Amerikaanse commentator William Pfaff constateerde.Lidstaten mogen militair bijdragen op Amerikaanse voorwaarden deelnemen aan militaire operaties die door Washington, en door Washington alleen, geleid worden.
Het was dus geen wonder dat de Hoop Scheffer in Washington door zou gaan voor een ideale kandidaat.

1 opmerking:

Anoniem zei

De Nederlandse geloofwaardigheid wordt al een “tig” jaren te grabbel gegooid door onze regeringsleiders!
Meelopen terug komen op hun besluiten en Amerika maar stroop om de mond smeren?
Geen ruggengraat betonen en bij de kiezers van Nederland kiezersbedrog plegen!
Bahhh ik wordt er met de dag agressiever door!
Simon.