welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, oktober 17, 2007

Beschaving?????



De Europese Commissie onderzoekt of er een humane manier is om zeehonden te doden en te villen.

Jagers doden in Canada jaarlijks honderdduizenden zeehonden, meestal met een geweer. Alleen in Canada mogen jagers nog een knuppel gebruiken om de schedel in te slaan. Het zachte bont gaat vooral naar Europa.

Dit is nu wat men noemt hypocrisie van de bovenste plank.
Het gebruik van een geweer of nog erger een knuppel maakt je tot een onmenselijk wezen. Volgens het woordenboek betekent humaan bn
1 welwillend => menselijk
2 [med.] van de mens afkomstig


Een levend wezen doodschieten of met een knuppel de hersens inslaan is nu niet bepaald humaan. Als dus een levend wezen op deze wijze wordt behandeld, is dit gewoon moord en weer volgens de grote van Dale is moord;
1 met opzet iemand om het leven brengen => "afslachten"

ver•moor•den (ov.ww.)
1 gewelddadig van het leven beroven => bloed vergieten, elimineren, iemands levensdraad afsnijden, iem. koud maken, iem. naar de andere wereld /helpen/zenden/, iem. om het leven brengen, iem. om zeep /brengen/helpen/, iem. over de kling jagen, iem. uit de weg ruimen, ombrengen, omleggen.
Als opa deze definities leest komt daar toch duidelijk uit naar voren dat hier nooit een humaner manier voor gevonden kan worden. Iemand "afslachten" is en blijft gewoon "moord" in koelen bloede.
Dus stel onverlaten van de E.U. doe eens iets nuttigs en verbiedt die "opgedirkte huppelkutjes" ooit nog van hun levensdagen bont van dieren te dragen.
Kijk eens goed naar de foto van dit prachtige beest, kijk eens goed in die prachtige ogen. Schande is uw deel door zijn of haar jasje over uw potsierlijk opgemaakte lichaam en gebotoxte rotkop te hangen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik snap er niets van? We dragen toch al jaar en dag geen bont meer? Kijk,. we hebben in de jaren '75-'80 een bontjas gekocht van echt bont! En die ..hangt nu al zo'n ± 32 jaren werkeloos in de kast! Jammer, hij is nog mooi maar niet te dragen wegens mijn keuze en verbondenheid aan de groep Greenpeace !
http://www.greenpeace.nl/footer/search?q=zeehonden+bont
Zij geven aan :
Dat men de beesten moord en dood slaat op een niet-humane manier!
:-(

Dus heden te dagen een echte bontjas kopen of dragen? Nee hoor niets ervan!
Er zijn trouwens zoveel mooie jassen die op echt bont lijken en die synthetisch zijn!
Als ik zie hoe die beestjes het loodje leggen? Ik word er beroerd van en ..nee voor mij geen bont meer!
Trouwens,..van boven bont en beneden stront ? We kunnen beter eens kijken naar karakter en uitstraling van mensen! Dat is meer van belang als dat status symbool!>>> Die dikke bontjas!
gr
Margrietje