welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, januari 02, 2008

Ut gaat goed


glitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter text
glitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter textglitterbank.com glitter text
jewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel text
jewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel textjewelgraphic.com jewel text

Politie laat rellende jeugd lopen
BARNEVELD - De politie in Barneveld heeft op oudejaarsdag niet opgetreden tegen zo'n honderd rellende jongeren. De politie koos daar bewust voor om de spanningen te verminderen.

Publiek belaagt ambulances
AMSTERDAM - De hulpdiensten zijn tijdens de jaarwisseling in Amsterdam meerdere malen belaagd door feestgangers.


Haagse familie zwaar mishandeld
Een inwoner van Den Haag en drie van zijn familieleden zijn op oudejaarsavond zwaar mishandeld. Een groep mannen ging hen, onder meer met stokken en een ijzeren staaf, op straat in het Haagse Laakkwartier te lijf. De daders zijn voortvluchtig.

Hulpverleners belaagd en bedreigd DEN HAAG - De jaarwisseling heeft op diverse plekken in het land geleid tot agressie tegen en bedreiging van hulpverleners. Ambulancepersoneel, brandweermannen en agenten werden belaagd door omstanders en in sommige gevallen bekogeld met vuurwerk en stenen.

Meisje (14) slaat agent
UTRECHT - Een 14-jarig Utrechts meisje is aangehouden nadat ze dinsdagmiddag een agent had geslagen en beledigd.

Vandalen op camera vastgelegd
ROTTERDAM - Camerabeelden van de RET zullen samen met de politie tot op de laatste pixel worden afgestroopt om de vandalen te pakken die tijdens oud en nieuw hebben huisgehouden. De vervoersmaatschappij vreest voor bijna een miljoen euro aan schade. De eerste daders zijn al gepakt.

Ruim honderd ruiten gesneuveld door ontploffing
VLAARDINGEN - Rond het Broekplein in Vlaardingen zijn in de nieuwjaarsnacht van ruim honderd woningen ruiten gesprongen als gevolg van een ontploffing, die plaatsvond toen een vreugdevuur werd ontstoken.

(Novum) - In de ziekenhuizen van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn met Nieuwjaar meer dan 220 vuurwerkslachtoffers behandeld. Dat blijkt uit een rondgang langs de ziekenhuizen.

Jaarwisseling: 11 miljoen euro schade
Den Haag, 2 jan. De verzekeraars zijn aan de schade die veroorzaakt werd rond de jaarwisseling dit jaar zeker 11 miljoen euro kwijt. De schadebedrag is hoger dan vorig jaar. Toen lag het totaalbedrag op 8 miljoen euro.

Het is toch bijna niet te vatten dat dit allemaal mogelijk is in Nederland.
De waanzin slaat elk jaar harder toe, 's morgens vroeg lopen knapen die nauwelijks de luiers ontgroeid zijn in camouflage kleding voor een vermogen aan vuurwerk de lucht in te jagen, voelen zich moedig en onverschrokken, schromen ook niet om van 10 hoog vuurwerk naar onder hen lopende passanten te gooien. Tot slot van de happening komen 's avonds vaders hun kroost de helpende hand bieden door met verwilderde koppen nog meer lawaai te produceren. Als dit allemaal de lucht is in gegaan, dan wordt het hoogtijd om te gaan "rellen", zie foto's.


Een politie wetenschapper (hoe verzin je het) verklaart dan doodleuk;
’Molotovcocktails traditie, net als oliebollen’
Massale vechtpartijen, de brandweer aanvallen en molotovcocktails naar ME’ers gooien, horen bij de jaarwisseling. Net als vuurwerk, oliebollen en het skispringen in Garmisch. „Het is traditie”, zegt politiewetenschapper Otto Adang. Aan de man zijn naam te horen wordt het den hoogste tijd dat hij zijn kennis in de binnenlanden van "verweghistan" gaat slijten.

Geen opmerkingen: