welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, januari 19, 2008

Missie?


Gesneuvelde militairen terug naar Nederland
KANDAHAR - De lichamen van de in Uruzgan gesneuvelde korporaal Aldert Poortema en soldaat der eerste klasse Wesley Schol worden vrijdag vervoerd naar Nederland.

Zij hebben deel genomen aan “De zinloze missie”
Een missie heeft pas dan zin, als er aan het doel van de missie wordt voldaan. Helaas neemt het kabinet Balken ellende, steeds weer de verkeerde beslissingen. Wat Uruzgan betreft staat nu vast dat in 2010 Nederland Uruzgan voor gezien houd.
Volgens mijn bescheiden mening is Nederland er naar toe gegaan om vrede, stabiliteit en opbouw van het land te realiseren.
Uiteraard heeft zoiets tijd nodig, het is onmogelijk om daar een datum aan vast te prikken, zoals Balkenende en schavuiten doen, het kan niet zo zijn dat een iel schriel zielig figuurtje als ons minister presidentje bepaalt wanneer Afghanistan in staat is om zijn eigen boontjes te doppen.
Het komt er nu op neer dat het kabinet voornemens is om nog 2 jaar lang Nederlandse soldaten naar Uruzgan te sturen, waarvan de consequentie is dat er (helaas) een aantal van hen zullen sneuvelen, voor een missie die Balkenende en trawanten nooit van plan zijn af te maken.
Hulde voor zo een laf beleid, wijlen Joop den Uijl zei altijd, goed onthouden “twee dingen”, hetgeen ook geldt voor dit onderwerp, of je had er nooit naar toe moeten gaan, of je maakt de “missie” af.
Onze politici laten zich leiden door het commentaar van de bevolking die men vanwege electorale winst naar de bek probeert te praten. Vandaar dat men (het gestelde doel “opbouw,” wat op het ogenblik niet haalbaar is, en “oorlog” wat nu aan de orde is) zich af gaat vragen, hoe lang doen wij er nog aan mee? Dat weten we dus bij deze medio Augustus 2010 zijn onze troepen minus een aantal weer terug in Nederland, en is het in Afghanistan nog steeds een zootje.
Moraal van dit verhaal, Afghanistan heeft een te groot aantal Nederlandse levens geĆ«ist plus een paar miljard euro’s en de Afghaan op zich is er geen fuck wijzer van geworden.
Met dank aan de “regentencultuur” van ons kabinet.

Van Dale;
re•gen•ten•cul•tuur (dev)
1,cultuur waarin regenten de macht onderling delen en een grote afstand tot het volk hebben.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is mij nu wel duidelijk geworden dat heel ons “Kabinet”wereld vreemd is!
Als “Rusland- Amerika” zijn nek over dit land gebroken heeft, zou dan Nederland dit wel aan kunnen?
Al deze Moslim landen zitten heden ten dagen in een “Geloofstrijd”.
Wij als Christen hebben er wel honderden jaren over gedaan om onder de druk van de Katholieke kerk uit te komen en zijn daar nog steeds mee bezig.
Deze Moslim landen hebben ook de tijd nodig. Wij zijn geen schoolmeesters voor deze landen!
Laat zij het lekker maar zelf uitvechten op eigen grond gebied.
Onze regering heeft alleen maar te zorgen dat deze geloofsuitingen ons niet gaan overheersen en infiltreren?
Wat nu wel het geval is als wij daar geen halt aan toeroepen.
Met het Geld wat aan deze Missie is weggegooid, hadden allen oudere Nederlanders?
Ja; die na de Oorlog Nederland opgebouwd hebben! Een goede oude dag gehad? Maar niet
zoals nu dat zij het “PLUKVEE” van dit Wereldvreemd-zakkenvullend kabinet zijn geworden!
Mijn medeleven gaat uit naar de Nabestaanden van alle Gesneuvelde soldaten van deze zinloze MISSIE!