welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, januari 18, 2008

Taal achterstand?


"Miljoenen extra voor leerlingen met achterstand"
Den Haag, 18 jan. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs trekt 70 miljoen euro extra uit voor onderwijs aan kinderen met een taalachterstand.
Met de miljoenen wil Dijksma peuters met een taalachterstand beter Nederlands leren. M.a.w. deze kinderen spreken slecht of geen nederlands. Om je kind Nederlands te leren spreken heb je geen HBO nodig, je moet gewoon zorgen dat je als "mederlandse ouder" de taal van het land beheerst, en het thuis ook gebruikt als voertaal.
Maar zoals het een goed PVDA member betaamt trekt Sharon de geldkraan open!
Deze PVDA muts is een echte jojo, want toen het om Nederlandse hogeropgeleide vrouwen ging, dacht zij heel anders, want;
Zij kwam nota bene in maart 2006 in het nieuws toen ze het thuisblijven van een hoogopgeleide vrouw 'kapitaalvernietiging' noemde en ervoor pleitte om deze vrouwen een deel van de kosten van hun opleiding te laten terugbetalen.

Mag opa die 70 miljoen "kapitaalvernietiging" noemen, want als ouders thuis Nederlands spreken, krijgen kinderen geen taal achterstand.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mag opa die 70 miljoen "kapitaalvernietiging" noemen, want als ouders thuis Nederlands spreken, krijgen kinderen geen taal achterstand.

Hier is Opa Simon het helemaal mee eens!(Op een enkelde uitgezondert)
De meeste allochtone ouders willen helemaal geen Nederlands spreken.
Zij willen alleen maar geld zien van de sociale uitkering en denken dat zij daar voor 100 procent recht op hebben!
Met hun grote asociale discriminerende grote muil!