welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, januari 10, 2008

Discriminatie !
Na een vermoeiende dag winkelen ging ik met lijn 23 terug naar huis. In de tram zat een wat oudere dame, die een hapje van een boterham nam. Kan gebeuren dat een mens ineens plotsklaps trek krijgt toch? De trambestuurder nam dit in zijn spiegel waar en als door een wesp gestoken vloog hij overeind om de oudere dame er op te wijzen dat “nuttigen” van etenswaren in het voertuig ten strengste verboden is! Pats Boem die zat. De oudere dame verslikte zich bijna in een hapje van haar boterham en verschoot zichtbaar van kleur terwijl zij haar boterhammetje weer netjes in haar tas deed. Het “bestuurdertje” nam weer plaats op zijn schietstoel en vervolgde zeer voldaan zijn route.

Twee halten verder stapten door de voordeur één “big mama” met een sliert kroost achter haar aan de tram binnen allen rijkelijk voorzien van “patatjes oorlog” , “big mama” en haar kroost keken niet naar links zij keken niet naar rechts, nee zij ploften met hun maaltijden neer en smikkelden en smekten dat het een lieve lust was. De mayonaise en de curry sputterden in het rond en de lege bakjes werden tussen de stoelen gedeponeerd.
Het “bestuurdertje” keek niet links en hij keek niet rechts, hij keek zelfs niet naar achteren.
Op de Koemarkt stapt er een man binnen die bij Bas zijn boodschappen was wezen kopen, volle tassen u kent dat wel, maar hij had net een tasje te weinig dus had hij een sixpack Dommelsch onder zijn arm, “offie maar ff een tassie om dat bier wilde doen", anders mocht het bestuurdertje hem niet meenemen.
Wie wordt er hier nu gediscrimineerd?

1 opmerking:

Anoniem zei

Breek mij de bek niet open!