welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, januari 02, 2008

Opstelten en Bruinsma



Het klinkt als een nieuwe "crimi", maar is het niet.
"Stad tegel voor tegel kauwgumvrij"
ROTTERDAM - Een spijkerharde belofte van burgemeester Opstelten, gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak: voor 1 juli zijn alle tegels in de Rotterdamse binnenstad kauwgumvrij.

Is het niet om je dood te lachen, je hebt als burgemeester echt een punt hoor, de stad "kauwgomvrij."
Lieve burgemeester, je bent op radio Rijnmond al niet om aan te horen en nu ga je nog spijkerharde beloftes doen aangaande "Kauwgum", u zou zich eens wat drukker moeten maken over onderstaande relschoppers,

1000 keer moest worden uitgerukt, waarvan 50 keer voor brand in woningen, garages en fietsenhokken. Er werd in de regio voor miljoenen euro’s schade aangericht, onder meer in het openbaar vervoer.
In metrostations – vooral richting Zevenkamp en Ommoord – werden ramen en deuren vernield, met vuurwerk automaten opgeblazen en slagbomen gesloopt. Station Gerdesiaweg kreeg het ’t hardst te verduren: ramen gingen eruit, kaartjesautomaten werden beschadigd en een roltrap onklaar gemaakt. Vijftig abri’s van tram en bus werden vernield.

Over de explosie aan de Broekweg
De Vlaardingse burgemeester Tjerk Bruinsma, die tijdens de jaarwisseling, kort na de explosie ter plekke was, heeft vanochtend besloten het traditionele en tevens legale vreugdevuur op het Broekplein niet meer toe te staan.
Deze burgemeester had nooit en te nimmer goed moeten keuren dat er in een druk bevolkte wijk dit soort vreugdevuren ontstoken worden. Hoe kan je als burgemeester boter op je hoofd hebben, je weet toch dat als je zoiets organiseert er calamiteiten kunnen ontstaan. Nu krijgt "mist" de schuld, ga toch weg man, men heeft er gewoon teveel benzine op gelazerd.

Heb altijd gedacht dat burgemeester "een vak" was, regeren is toch vooruit zien?
Maar zo kan opa het ook hoor.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het komt er aan?

Nu de Sigaret verbannen is, en een ieder aan de kauwgum is gebracht!
Gaan de “Heren” zich sterk maken voor een “Nieuw verbod?” Voor het kauwen van kauwgum op de openbarenweg!
Als milieu vriendelijk uitgangspunt: Men hoeft geen tropisch regenwoud meer om te hakken voor de aanplant van Gombomen? Financieel uitgangspunt: Nieuwe tegels in de stad kost klauwen met geld voor de gemeenschap!
Dat zou dan iedere vijf jaren moeten gebeuren?
Dan is het toch veel goedkoper om een “wet” uit te vaardigen dat het verboden wordt om kauwgum op de openbaren weg te nuttigen!
Stadsgenoten wij lopen al krom van alle Wetjes die onzinnig zijn en waar de wetgever geen moer mee doet? Zoals bij een proces verbaal waar een punt of komma vergeten wordt en hierdoor niet ontvankelijk verklaard wordt. Als je een duur betaalde advocaat heeft?
Als Burgervader een mening uitspreken over het werkelijke gevaar in de stad!
Dat laten deze burgemeesters over aan de Hr. Wilders of Mevr. Verdonk! Zij wachten af?
Totdat de kooltjes uit het vuur gehaald zijn! Daarna staan zij op als helden net als na de tweede “Wereldoorlog”! Misselijk makende mannetjes zonder ruggengraat!
Zijn alleen goed om taartjes rond te brengen!