welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, januari 18, 2008

D66



Heeft opa toch altijd gedacht dat het referendum een "hot item" was voor D66. Dat door de kroon aangestelde burgervaders moet afgelopen zijn.
De eerste die van zijn geloof viel was onze Thom de Graaf, hij liet zich fijn aanstellen als burgervader, niks geen gesodemieter met referenda's die zijn alleen maar leuk als je in de "oppositie" zit. Maar het wordt nog erger, lees en huiver!
NRC.nl
Den Haag, 18 jan, De Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf (D66) wil dat het burgemeestersreferendum wordt afgeschaft.
Hoewel De Graaf altijd een pleitbezorger is geweest van de gekozen burgemeester, is het referendum volgens hem niet het goede instrument. ,,Het referendum is niet langer een opstapje naar de gekozen burgemeester, maar een afstapje.''

Maar ik lees op de site van "D66"

Referendum
Bestuurders moeten er natuurlijk voor zorgen dat burgers op meer manieren dan alleen via de verkiezingen betrokken zijn bij de beslissingen die worden genomen.

Daarom wil D66 dat burgers op buurt, stadsdeel, gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau zelf beslissingen kunnen nemen. D66 is voorstander van het invoeren van een correctief en raadgevend referendum.

Ook van het raadplegend referendum is D66 voorstander, dit biedt mensen de mogelijkheid zich uit te spreken over alternatieve voorstellen (meerkeuzereferendum/preferendum).

Overigens is voor dit laatste geen wettelijke basis nodig. Wij vinden dat partijen zich van tevoren moeten committeren aan de uitslag van een referendum.

Beste Thommie, je bent echt een afvallige geworden, tegen de regels ingaan waar jezelf zo'n grote mond over had, maar dat was "vroegah"

Geen opmerkingen: