welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, januari 02, 2008

Hoe dom is dom?



‘Witte elite’ spreekt zich uit voor tolerantie
Gepubliceerd: 2 januari 2008 13:38 | Gewijzigd: 2 januari 2008 22:29
Enkel witte Nederlanders spreken hun zorgen uit over de toenemende polarisatie in een tweepagina's grote advertentie in het dagblad Trouw. ,,We wilden alleen witte mensen op de lijst", zegt initiatiefnemer Doekle Terpstra.
Doekle Terpstra blijft bezig en begrijpt nog steeds niet dat hij bezig is de tegenstellingen nog groter te maken. Het stelletje ondertekenaars, de zogenaamde bekende Nederlanders van de "witte elite klasse", mijn God als het niet zo rampzalig zou zijn kwam ik niet meer bij van het lachen, met o.a. 58 Nederlanders, van ondernemer Harry Mens tot historicus/schrijver Geert Mak, van voorzitter Bouwend Nederland Elco Brinkman tot cultureel econoom Arjo Klamer, ondertekenden de tekst.
„Wij maken ons grote zorgen, zowel over de reële problemen die de integratie van allochtone Nederlanders met zich meebrengt, als over de gepolariseerde verhoudingen in ons land.” Vandaar de oproep tot respect en tolerantie.

Waar ik mij telkenmale over verbaas is het woord "integratie"
in·te·gra·tie (de ~ (v.), ~s)
1 het maken tot een harmonisch geheel of opnemen in een geheel

Van af het begin is dit het verkeerde uitgangspunt geweest, het is niet de bedoeling om een harmonisch geheel te maken of om "op te nemen in een geheel."
Onze allochtonen moeten nl niet "integreren", maar "assimileren"
as·si·mi·le·ren1 (onov.ww.)
1 [taalk.] (van twee aangrenzende medeklinkers) geheel of gedeeltelijk gelijk worden
2 zich aanpassen

Daar zit nu net het verschil opa is in veel landen geweest en "heeft zich altijd aangepast aan de normen en waarden van het betreffende land."
Maar krijgt nu het gevoel dat hij zich nu in eigen land aan moet passen aan de "normen en waarden?" van onze nieuwe medelanders.
Is het erg meneer Doekle Terpstra dat opa u een "querulant" vind?

Volgens van Dale is een "que·ru·lant, de querulant (mannelijk); querulanten
1 iemand die zich altijd over vermeend onrecht beklaagt.
Dit lijkt aardig op u van toepassing te zijn. Bovendien waarom gebruikt u in het NRC bovenstaand logo? Het is toch "witte elite", wat doen die gekleurde armen er tussen?

Geen opmerkingen: