welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, december 06, 2007

We hebben weer een probleem

Opa uiteraard niet, maar onze Turkse vriendin met de 2 paspoorten wel.
Staatssecretaris Albayrak (Vreemdelingenzaken) heeft een moeilijke knoop door te hakken.
In de negentiger jaren, ook toen was het al een pestzooi in Afghanistan, zijn enkele honderden Afghanen verdacht van oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen naar het heerlijke vrije tolerante Nederland gevlucht, waar zij uiteraard zoals het hoort tot ongewenst vreemdeling werden verklaard.
’Het was bekend dat alle onderofficieren en officieren van de Khad zich schuldig hebben gemaakt aan schendingen van de mensenrechten’. De Khad is de toenmalige veiligheidsdienst, berucht vanwege martelingen en executies.
Nu komt echter de klap op de vuurpijl het Afghaanse regime vindt dat zij geen schending van de mensenrechten hebben begaan”, schrijft Mohammad Younus Qanooni. Dus is het niet nodig dat zij alsnog vervolgd worden.
De voorzitter van het Afghaanse parlement wil dat Nederland gevluchte landgenoten die van oorlogsmisdaden worden verdacht, met rust laat. Ze hebben recht op bescherming, vindt hij.

Dus staat Albayrak voor een lastig probleem: Strafrechtelijk vervolgen is complex en tijdrovend. Terugsturen naar het land van herkomst mag volgens het Europees Verdrag voor de rechten van de mens vaak niet, omdat ze dan gevaar lopen.
Hier toont het Nederlandse kabinet weer de dubbelzinnigheid van het beleid aan.
Als de Afghaanse overheid zegt dat zij niet schuldig zijn en recht op bescherming hebben, dan lopen zij toch ook geen gevaar bij terugzending naar land van herkomst? Dus Nebahat niet zeuren, terugsturen die hap, Mohammad Younus Qanooni zal hen van harte welkom heten.
Martelaars en moordenaars hebben geen recht op sociale voorzieningen in Nederland.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat wil je nu als rechtgeaard Nederlander?
Al dat buitenlands gespuis in de tweede kamer, en in gemeente en op provinciale posten?
Vele van deze mensen hebben in der loop van de eeuwen een criminelen inslag in hun genen opgebouwd!
Laten wij hun nu beslissen wat goed of fout is!
Er uit met dat zooitje laten zij hun eigenland van herkomst maar opbouwen en niet de gemakkelijkste weg kiezen om hier op het plu’s te komen zitten!
Wordt wakker Nederlander!!
Simon.