welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, december 02, 2007

'T heeft ff geduurd

maar het gaat gebeuren, zoals indertijd Pim Fortuyn werd afgeserveerd door het zittende establishment zo lees ik nu;
"Tegenbeweging Wilders"

AMSTERDAM - Er is een tegenbeweging tegen Geert Wilders in oprichting. Dit heeft René Danen van 'Nederland bekent kleur' zondag gezegd.

Het initiatief is een reactie op de oproep die voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra afgelopen vrijdag in Trouw deed om ''op te staan tegen de verWildering van de samenleving''.
Ten eerste is het walgelijk dat een politicus wederom gedemoniseerd wordt. Ten tweede gebeurt dit altijd door personen die boter op hun hoofd hebben.
Kijk meneer Doekle Terpstra mag dan wel hoog van de toren blazen als prominent CDA figuur, maar dan moet hij eerst het a sociale handelen van zijn mede geloofsgenoten in het kabinet Balkenende eens aan de kaak stellen.
Wie is;
Doekle Terpstra: Was ooit fel tegenstander tegen de graaimentaliteit in het bedrijfsleven en de semi-publieke sector. Onlangs verklaarde hij toen een journalist uitleg vroeg over de enorme salarisstijgingen van HBO-bestuurders "Zo is nu eenmaal het systeem".
Was ooit van 1998 tot 1 mei 2005 voorzitter van de vakcentrale CNV.
En Terpstra had eerder al de uitspraak gedaan "Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden. Hoe bedoelt u met oproep tot demoniseren, foei gristelijke man schaam je!

Wie er onmiddelijk in zijn woorden trapte was uiteraard onze wel bekende René Danen hij vindt dat een fase is aangebroken waarin iets moet gebeuren. Concrete plannen voor acties heeft hij nog niet. Maar het lijkt hem een ''logisch moment'' voor een demonstratie wanneer de film van Wilders over de islam uitkomt.

Hoe bedoelt u de rotzooi zelf oproepen? De heer Danen is de man die ideeën van Pim Fortuyn vergeleek met die van Filip Dewinter en Jörg Haider.
Hij is ook de man die zijn uiterste best heeft gedaan om "Ravage" een links blad om zeep te helpen.
Waar de toenmalige redacteur Alex van Veen als volgt op reageerde "Als een oerang oetang klopt René Danen zichzelf op de borst: ik ben de ware linkse antiracist! Het is eigenlijk te kinderachtig voor woorden, links op z'n smalst.
"Hier heeft opa niets aan toe te voegen"

Gelukkig bestaat Ravage nog steeds, niet meer op papier maar wel digitaal."Aanrader"

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat deze twee kortzichtige heren van een “Doekle Terpstra en Rene Danen” nu precies
in het werk stellen is olie op het vuur gooien!
“Doekle Terpstra”is weer zo figuur die via FNV een trapje hoger in de maatschappij geklommen is!
Gelijk zijn grondprincipes is vergeten en als hij het kan de lager bedeelde arbeider een trap in de rug geeft!
Een zakkenvuller van de ergste soort!
Eerst heeft: “Doekle”zijn eigen via de ruggen van de arbeiders om hoog gewerkt! En nu probeert hij via een eigen beweging zich belangrijk te maken!
Met als doel zich gelieft te maken bij de achterban van de tweedekamer!(het kapitaal)
Het is een schaap in wolfskleren gelijk als “Wim Kok”
Simon.