welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, december 14, 2007

Voor allen.

Laten we even eerlijk zijn, en dat zijn we niet altijd, maar de z.g. kerstsfeer en al het gehuichel over kerstmis is toch een ver van ons bed show. Het egoisme viert hoogtij, in winkels en supermarkten moet je continu op je tellen passen want de grote massa loopt nu al met een irritatiegrens van tegen de 100 %, één verkeerd woord en men ontploft. De hele wereld staat in vuur en vlam, politici die hun stemvee bedonderen en hen nodeloze oorlogen insturen. Presidenten die de grootste leugens verkondigen om een alibi te hebben om hen niet welgevallige landen te kunnen binnen vallen. Miljarden worden besteed aan het uitvinden en gebruiken van oorlogstuig.
Alleen de begroting van Amerika gepropageerd door onze vriend Bush, had al voldoende geweest om de klimaat conferentie op Bali tot een goed einde te brengen, om maar een zijstraat te noemen.
Als de begrotingen van Amerika voor2007 en 2008 worden goedgekeurd lopen de totale oorlogskosten op naar ruim 750 miljard dollar. Dat bedrag benadert het jaarlijkse budget van het Pentagon. Op dit moment geeft de VS per maand $ 10 miljard uit aan de oorlogvoering.
Uiteraard niet alleen Amerika heeft een oorlogsbegroting die zwaar drukt op het nationaal budget, onze Nederlandse regering doet hier ook aan mee op een iets bescheidener manier en weet u wat de winst is van dit alles?
Luister en kijk naar John Lennon.



Vooral het laatste couplet
A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one

Without any fear
War is over, if you want it
War is over now


Happy Xmas

Geen opmerkingen: