welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, december 11, 2007

Ophef

om Nederlands stel dat geadopteerd kind afstaat in Hongkong
Van onze redactie buitenland

Een in Hongkong wonende Nederlandse diplomaat en zijn vrouw willen de adoptie ongedaan maken van hun zevenjarige Zuid-Koreaanse dochter. Het meisje, door het echtpaar geadopteerd toen zij vier maanden oud was, zou niet passen in het gezin.

Een anonieme medewerker van de Hongkongse jeugdzorg zei vandaag tegen persbureau AP dat de ouders als reden voor het afstaan van het kind hadden opgegeven dat het meisje moeite bleef houden zich aan te passen aan de gezinscultuur, inclusief het eten.
De ervaring van opa is, dat als er een biologisch kind bijkomt, het geadopteerde kind het wel kan schudden.
Het meisje werd geadopteerd toen zij 4 maanden was, en ja als je dan toch nog een tweede kind van jezelf erbij krijgt dan is 3 kinderen voor een Nederlandse diplomaat wel heel erg veel.
De oplossing is simpel. Eerst heb je ervoor gezorgd dat het kind geen Nederlandse nationaliteit heeft. Ten Tweede als diplomaat weet je dat Korea een eenmaal geadopteerd kind niet meer terug neemt. Dus dan dump je het kind ergens als niet meer gewenst zijnde, in dit geval Hongkong.
Bovendien, zoals het betaamt vinden onze instanties het een "privé zaak."
Als regering moet je je doodschamen met zo een "diplomaat."
Dus als u denkt dat een Nederlandse diplomaat een mens is van (haha) Normen, Waarden en Integriteit, dan heeft u wederom de plank misgeslagen.

Het complete artikel in de "Telegraaf"

Geen opmerkingen: