welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, februari 11, 2010

Zo

"wordt de bevolking in het ootje genomen."

Steeds bekroop mij het gevoel dat het met de opwarming van de aarde wel mee viel.
Maar als zoveel rapporten laten weten dat het heel erg is gesteld met moedertje aarde ga je je toch zorgen maken.
Nu blijkt plotsklaps dat het wel meevalt en dat de rapporten gemanipuleerd zijn.
Onze juffrouw Cramer heeft zich mooi bij de neus laten nemen, niet alleen zij, maar met haar veel anderen in deze wereld.
Vast staat wel dat zeker in Nederland teveel "groene" betweters in de commissies hebben gezeten die tegen beter weten in gewoon valse voorlichting hebben verstrekt.
Het is in ieder geval beschamend dat er zoveel kostbare euro's aan zijn besteed die een beter doel hadden kunnen dienen.
Ook hier is weer gebleken dat dit kabinet zich alleen maar druk maakt om futiliteiten en de werkelijk belangrijke dingen links laat liggen.
Het is allemaal begonnen met de gesjeesde presidents kandidaat Al Gore, die er zelfs een Nobel prijs mee heeft gewonnen, hij voorspelde hel en verdoemenis, maar is nu vanaf 2009 maandelijks miljoenen aan het verdienen met zijn zogenaamde climate gate.

"Verdienen aan opwarming aarde."
Gore is sinds november 2007 partner in de durfkapitaal-onderneming Kleiner, Perkins, Caufield & Byers (KPCB) die investeert in alternatieve energie en energie-besparende technologie. Bovendien is hij mede-oprichter van de Londense firma Generation Investment Management, die belangen heeft in eco-energie-ondernemingen. Hier is hij tevens chairman. Gore is hierom verschillende keren bekritiseerd vanwege conflicterende belangen, in 2009 door Republikein Marsha Blackburn en, later dat jaar, door de National Center for Public Policy Research: de ex-vicepresident zegt publiekelijk dat belastinggeld moet worden gebruikt voor het subsidiƫren van groene technologie, terwijl hij hier tevens aan verdient vanwege zijn partnerschap van KPCB. In 2008 investeerde de onderneming van Gore 75 miljoen dollar in Silver Springs Networks, een firma die hard- en software ontwikkelt om het electriciteitsnet efficiƫnter te maken. Gore werd hierop adviseur van deze onderneming. In november 2009 kreeg Silver Springs van het Energy Department een subsidie van 560 miljoen dollar. Verwacht wordt dat KPCB een veelvoud van haar investering zal terugverdienen.

Dit is de man die zich zorgen maakt over ons energie gebruik, er staan 5 widescreen 40 inch in z'n kantoor!



Lieve mensen leer zelf eens te denken en te observeren, moeder natuur leert ons deze winter dat er nog niets met haar loos is, alhoewel het voor mij warmer mag worden.

Link naar verdienste Al Gore

Link naar Al Gore

Link naar IPCC rapport

1 opmerking:

simon zei

Je kan zeggen wat je wil maar zijn stookkosten voor verwarming zijn erg laag!
Met zijn 5 LCD schermen wordt er zoveel warmte opgewekt dat hij zijn kachel nooit hoeft aan te doen!
Slim he, Daar kan je hem niet meer op pakken(LOL)