welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, februari 16, 2010

De dood

"volgens anderen"



Er bestaan uiteenlopende meningen over het beëindigen van het leven, sinds het ontstaan van "Uit vrije wil." rijzen de discussies de pan uit.
Het zonder problemen mogen beëindigen van het leven is bijna niet mogelijk in ons Gristelijke landje, bijkomend probleem is dat je als niet gelovige met het dogma van een andersdenkende opgescheept zit.
Uit vrije wil is een groep mensen die het via een burgerinitiatief mogelijk wil maken euthanasie op de politieke agenda te krijgen, voorwaar een loffelijk streven als dit nu eens goed geregeld kan worden.
Zij gaan zelfs zo ver dat als een 70 plusser het leven niet meer ziet zitten ook hij of zij de gelegenheid geboden moet worden om het leven te beëindigen.
Wat mij in de hele discussie verbaast dat men elkaar met dingen om de oren slaat die kant nog wal raken.
Je gelooft toch niet dat een minder functionerende 70 plusser gelijk een eind aan zijn leven gaat maken?
Het is ook geen verplichting om boven de 70 een eind aan je leven te maken.
Maarrrrrrrr er zijn gevallen waarvan duidelijk is dat deze mensen het wel genoeg vinden en in deze maatschappij verplicht zijn om door te modderen.
Vandaar dat het goed is dat men tracht een oplossing via de politiek te vinden dat via een nieuwe wet hulp bij het zelf beëindigen van het leven niet meer strafbaar is en dat die mogelijkheid geboden wordt.
Uiteraard moet wel duidelijk zijn dat niet een "ander" het leven beëindigd maar dat je dat zelf moet doen!
U mag weten dat opa de steunbetuiging heeft getekend en hoopt dat de politiek hier wat mee gaat doen.
Voor het geval u aan mijn geestelijke vermogens gaat twijfelen, geen zorgen er zijn mijnerzijds geen plannen in die richting, ondanks een slecht hart, elke dag pijn van de reuma, heb ik het nog steeds prima naar mijn zin en hoop het nog jaren vol te houden.

Link naar "Uit vrije wil."

Link naar artikel Trouw

Link naar meerdere meningen

Geen opmerkingen: