welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, februari 19, 2010

Laag

"bij de grond"

Kotsmisselijk zou je kunnen worden van het gehannes van dit kabinet, als dat niet erg genoeg is gaan de media er zich ook nog mee bemoeien.
Wat te denken van Nova het meest misselijkmakend programma van Nederland.
Om aan te tonen dat zij het weten en de PVDA in het verdomhoekje te zetten hebben ze zelfs de misselijk makende moed om de ouders van een jonge gesneuvelde militair in beeld te halen die hun mening mogen geven wat het voor hen zou betekenen als de PVDA zijn zin zou krijgen en Nederland Uruzgan verlaat.
Hoe laag kun je gaan, van het kabinet heb ik al geen hoge hoed op maar dit slaat alles.

Dat de militairen daar zelf willen blijven, is nog enigszins te billijken, het is hun vak.
Als je als militair daar sneuvelt is dat heel erg, maar je hebt er wel voor gekozen, je kan bijvoorbeeld ook postbesteller, bakker of minister president worden.
Voor al deze vakken (uiteraard onmisbaar) heb je niet al teveel brains nodig.

Zulk soort vragen aan ouders stellen, is hetzelfde als dat van Marwijk aan Stekelenburg zou vragen "wil je er een paar doorlaten?"

Bovendien Nederland heeft daar toch zijn afspraken nagekomen?
De afpraak is toch dat december 2010 alle soldaten terug zouden zijn!

Dan komt er nog bij dat er miljarden aan die zandbak besteed worden terwijl er in Nederland steeds meer mensen aan de voedselbank lopen.
Dat de medische zorg en de zorg voor ouderen steeds verder uitgehold worden.
Dat meneer Klink zo veel als mogelijk ziekenhuizen wil sluiten.
Kortom wat WA met Obama heeft afgesproken zal mij een worst zijn, nu kappen met de handel zowel wat het kabinet betreft als Uruzgan.

Dit gebeurde toen Rusland er ten strijde trok;
Slachtoffers
De strijd in Afganistan was gewelddadig van aard. Tussen 1985 en 1987 werden 1800 terroristische aanvallen geregistreerd. Het aantal doden aan Afghaanse kant wordt geschat op een miljoen, terwijl de Russen bijna 15.000 soldaten verloren. Vijf miljoen Afghanen sloegen op de vlucht naar het buitenland en nog eens twee miljoen raakten ontheemd in eigen land. Landmijnen zijn nog altijd een gevaar.

Link naar het artikel

Dit is de stand van dit ogenblik,
Er zijn 1.631 doden coalitie - 983 Amerikanen, 11 Australiƫrs, een Belgische, 263 Britten, 140 Canadezen, drie Tsjechische, 29 Denen, 21 Nederlandse, zeven Esten, een Fin, 40 Fransen, 31 Duitsers, twee Hongaren, 22 Italianen, drie Letse, Litouwse een, vijf Noren, 16 Polen, twee Portugese, 11 Roemenen, een Zuid-Koreaanse, 28 Spanjaarden, vier Zweden, twee Turken en vier NAVO / ISAF - in de oorlog tegen het terrorisme met ingang van 18 februari 2010.

Link naar het artikel.
Kijk naar de jonge gezichten van hen die gesneuveld zijn voor een corrupte president met zijn krijgsheren die de ontwikkelingsgelden gebruiken voor eigen gewin.

Link naar Malalai Joya in Netwerk, een Afghaanse die bezweert dat alle buitenlandse troepen weg moeten.

Geen opmerkingen: