welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, februari 09, 2010

Irak

Eindelijk was het dan zover, de lang verwachte verklaring van het kabinet Balkenende op het rapport Davids.
De kabinet reactie in 6 punten.

1 Standpunt bepaling
wij hadden de 2e kamer beter voor moeten lichten, maw we zijn nalatig geweest!

2 Motief
Het kabinet laat gegeven kwalificaties, zoals woorden als ‘onwaarachtig’ voor rekening van de commissie, maw de commissie kan de pot op!

3 Over het volkenrecht,
Met de kennis van nu aanvaardt het kabinet dat voor een dergelijk optreden een adequater volkenrechtelijk mandaat nodig zou zijn geweest. De kennis van u was er toen ook al!

4 tegenover de Staten Generaal,
Het kabinet is van mening dat hoewel er geen rechtsplicht daartoe bestond, het van wijsheid had getuigd indien indertijd via vertrouwelijke informatieverstrekking ook dit deel van het verzoek ter inzage was gegeven.Heb al heel lang het vermoeden gehad dat er onder Balkenende altijd een tekort aan wijsheid is geweest

5 Over de MIVD en de AIVD
In retrospectief meent het kabinet dat het beter was geweest wanneer de communicatie met de Kamer meer inzicht had geboden in enerzijds de beschikbare informatie van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en van de wapeninspecteurs en anderzijds in de vertaling daarvan. Ja als we daar naar hadden geluisterd had JP geen knuffel van Bush gehad

6 Over het geen of weinig leiding geven van de minister president,
Het kabinet accepteert de beschrijving van de feitelijke gang van zaken, waarbij het kabinet zich realiseert dat ieder van de destijds betrokkenen de beschrijving van de feitelijke gang van zaken leest en beoordeelt vanuit de persoonlijke beleving en herinnering.
Ja hoor JP je wordt weer keurig uit de wind gehouden.


7 Opa's conclusie
De korpchef van Rotterdam is voor minder opgestapt, misschien ook iets voor jou JP?

Link naar het artikel

1 opmerking:

Simon. zei

De beerput van de tweedekamer zitten aan de deksel elastiekjes!
Zodra die open gaat, klapt de deksel direct weer dicht!