welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, februari 15, 2010

EU

Daar zijn we dan mooi klaar mee.
Terwijl meneer Wouter de Boskabouter in een of ander lullig panel politiek zit te bedrijven, komen de ministers van een aantal EU landen al bijeen om een plan op te stellen om Griekenland voor de ondergang te behoeden.
Het was voor een vmbo leerling al te begrijpen dat men Griekenland nooit als EU lidstaat had moeten aanvaarden. Het land staat bekend om zijn gesjoemel met de financiƫn plus de heersende corruptie.
Pas nu zei voormalig thesaurier-generaal van het ministerie van Financiƫn Cees Maas;
“Met de wijsheid achteraf is het een fout geweest dat Griekenland tot de eurozone is toegelaten.”
Gek he, het klootjesvolk wist dat al vanaf de eerste dag!
De ellende is dat hoe hoog de heren politici ook springen er doodgewoon een hulpplan komt dat ; “uit Uw en mijn zak betaald gaat worden.”
Het populistisch gezegde ;” Met de wijsheid achteraf” wordt heden ten dage wel erg veel gebruikt, Balkenende met zijn Irak Case, Cees Maas met het lidmaatschap van Griekenland en straks zegt Woutertje het ondeugende Boskaboutertje precies hetzelfde.
Luidt er niet een oud gezegde; “Regeren is vooruit zien?”
Ons kabinet heeft hier denkelijk niets van begrepen.
Het betekent gewoon dat wij straks gaan betalen voor een oplichters bende, die doordat zij geldelijke steun gaan ontvangen het leven nooit zullen beteren.
Logisch toch!
Na Griekenland komen Spanje en Portugal aan de beurt en zullen er ook nog wel wat Oostbloklanden bijkomen, hetgeen betekent dat u en ik straks aan de voedselbank lopen.
Lang leve de EU waarin we het zo veel beter zouden krijgen, maar met “we” worden de kapitalisten bedoeld.

Link naar het artikel

Geen opmerkingen: