welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, december 23, 2008

Kort geheugen - Lang geheugen

Opa heeft een lang geheugen, daarentegen heeft de PVDA een kort geheugen. Sinds zij weer in de lift zitten, komt den durf weer terug.
Mutsepruts Lilianne Ploumen heeft plotsklaps het lef om de dubbele nationaliteit aan te gaan pakken.
Vraag rijst natuurlijk tot hoever durft de partij te gaan zonder teveel stemmen verlies, het grootste deel van de PVDA stemmers staat positief tegenover een dubbel paspoort, en de rest heeft een dubbel paspoort.
Enkele maanden geleden was "rechts blonde Geert" nog een vijand van de democratie toen hij dit verkondigde, ruikt mutsepruts Liliane electoraal gewin?
Ze roept natuurlijk wel de problemen over de partij af, want logischer wijs gaat nu een ieder verlangen dat Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam ( hoe hebben ze het verzonnen) als eerste zijn Marokkaans paspoort in de prullenbak lazert, het is zo wie zo al belachelijk dat je als afgezant van Marokko burgemeester in Nederland kan worden, maar goed dat is de consequentie van mee willen spelen in de regering.
Dan krijgen we mevrouw Nebahat Albayrak, staatssecretaris van vreemdelingen zaken, ook zo leuk een vreemdeling die vreemdelingen zaken moet behandelen.
Als deze twee figuren nu als eersten hun 2e paspoort in de open haard lazeren, dan wordt het misschien nog wat, maar voor mij verkoopt mutsepruts Liliane gewoon "gebakken lucht" en,
dronken zij een glas deden een plas en alles bleef zoals het was.
De grote grijze muizenmassa trapt er weer in en laat de PVDA weer stijgen in de peilingen.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, de PVDA lijkt op Willem van Hanegem, de kromme was zijn troetelnaam, over hem gaat mijn volgende column.

Geen opmerkingen: