welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, december 28, 2008

Keep Smiling

Groen Links zou niet Groen en niet Links zijn als daar niet een koekoeks ei uitgebroed gaat worden.
Wat is het geval er lopen daar een aantal figuren rond die vinden een referendum over een burgemeester niet belangrijk, want er zijn belangrijker zaken aan de orde zoals daar zijn "één straat referendum" over het wel of niet toestaan van vuurwerk op oudejaars avond.
Ja das verdomd een heikel punt, want wat zegt meneer Bonte;"Je bent je leven niet zeker als je je buren op straat een gelukkig nieuw jaar wilt wensen. Of je wordt binnen een mum van tijd door de kruitdampen weer naar binnen gejaagd."
Nu is het sowieso nutteloos om buiten mensen gelukkig nieuwjaar te gaan wensen, want de kruitdampen zijn het minst erge wat je kan gebeuren, bovendien is de massa de goede voornemens de volgende dag weer vergeten, dus meneer Bonte blijf lekker binnen, neem nog een neut en ga uw heil zoeken bij een echte partij.
Het voorstel wordt ingediend bij de gemeenteraad van Rotterdam, en als het wordt aangenomen krijgt elke inwoner in september een stembiljet in de bus en kan men voor of tegen stemmen. Laten we eens uitgaan dat 75 procent positief staat t.o. dit voorstel en "Nee" zegt tegen het afsteken van vuurwerk, dan breng je echt wat teweeg hoor.
Veel burgers en medeburgers hebben vandaag den dag lak aan wat wel en niet mag, dus zullen er in elke straat wel een paar vuurwerk minded personen te vinden zijn die gewoon hun knalletjes laten knallen.
Waarschijnlijk heeft de heer Bonte niet nagedacht over het aantal politiemensen wat beschikbaar moet zijn om het verbod te handhaven, men begint nu al in oktober met het afsteken van de meest zware vuurwerk bommen en er is geen "agent" die er op af komt.
Dus slaagkans voor dit voorstel 0,0 procent. Indien de burger het voorstel wegstemt, is dat weer een hoop gemeenschapsgeld wat gebruikt is voor een koekoeksei.

firework Pictures, Images and Photosfirework Pictures, Images and Photos

1 opmerking:

Anoniem zei

Ach, ja hier kan je een hele dag over lullen zonder je vingers er aan te branden, ten tweede je kostje is weer gekocht voor het oude jaar.
Hiervoor kunnen zij lekker van dat geld vuurwerk kopen!