welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, december 19, 2008

Ja Ja daar gaan we weer.


"Pleidooi voor drukjacht edelherten Veluwe."
Het aantal edelherten op de Veluwe moet drastisch worden teruggebracht door middel van drukjacht. Daarvoor pleit de vereniging Het Edelhert, voorheen de Vereniging tot behoud van het Veluws Hert, vrijdagavond in EénVandaag.

Volgens de vereniging zijn er nu zo'n "drieduizend herten" op de Veluwe. Dat zouden er veertienhonderd minder moeten zijn. Jaarlijks neemt het aantal herten bovendien met een derde toe. De huidige jacht zou niet genoeg herten doden. Dat zou komen doordat de herten bang zijn omdat er maandenlang achtereen op ze gejaagd mag worden. Een drukjacht van een paar dagen zou effectiever zijn, stelt de vereniging.
Eerst waren het de zwijnen nu de herten, jaaaaaa want er zijn er wel 3000, schakel het koninklijk huis alvast maar in die hebben daar ervaring mee,ze eerst vol laten vreten en ze dan door een stelletje lamzakken op laten jagen dan kunnen ZKH en vrienden gewoon op d'r luie reet deze prachtige beesten af schieten.

Heeft men al eens over dit rekensommetje nagedacht?
Nederland heeft een oppervlakte van 41528 vierkante kilometer daar leven 16428360 zg mensen op. dat betekent dat elk mens 0.0253 vierkante kilometer tot zijn beschikking heeft.
Gelderland (Veluwe) heeft een oppervlakte van 5000 vierkante kilometer en daar leven 3000 edelherten op. dat betekent dat elk hert 1.66667 vierkante kilometer tot zijn beschikking heeft. Mooi toch? Zullen we dan eerst maar eens mensen af gaan schieten om de natuur weer in evenwicht te brengen, want als men vind dat vol vol is geldt dit niet alleen voor herten maar ook voor mensen. Alhoewel het kabinet vol blijft houden dat Nederland nog lang niet vol is, geldt dit ook voor deze herten dus blijf met je poten van deze onschuldige dieren af.


Link naar het ARTIKEL

Geen opmerkingen: