welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, november 27, 2008

Zalm.

Er zijn nog al wat soorten zalm, over het algemeen weet ik ze gerookt, geblancheerd, gestoofd of gebakken wel te waarderen. Echter van één soort zalm krijg ik spontane braakneigingen en dat is van een Zalm die Gerrit heet.
U wist niet dat zalmen een voornaam hebben?
Deze zalm toevallig wel "Gerrit Zalm" is zijn naam.
Waarom deze Zalm braakneigingen opwekt is gelegen in het feit dat Gerrit denkt dat wij allen achterlijk zijn en het geheugen van een garnaal bezitten, niets is echter minder waar.
De reden van dit stukje is gelegen in het feit dat Gerrit Zalm, niet te verwarren met een rode zalm, de Nederlandse "staatsbank" ABN-Amro_Fortis, u weet wel die bank waar onze wouter de boskabouter 17 miljard van onze belasting euro's ingepompt heeft, nieuw leven in gaat blazen. De beste brave borst gaat daar een salarisje verdienen van 750.000 euro,dat is dus 5 maal zoveel als ons Balkenendje verdient.
Het vreemde is dat toen deze Zalm nog minister was, ja ja zalmen kunnen ook hoger op komen, was hij de man die vol branie sprak;


Van onze verslaggevers Yvonne Doorduyn, Douwe Douwes
gepubliceerd op 07 oktober 2005 08:09, bijgewerkt op 13:12

DEN HAAG - De topinkomens in de semi-publieke sector worden aan banden gelegd. Nieuwe bestuurders van ziekenhuizen, universiteiten en woningcorporaties mogen niet meer verdienen dan de minister-president, op dit moment ongeveer 130 duizend euro per jaar.

Dat heeft minister Zalm van Financiën donderdag toegezegd aan de Tweede Kamer. Er komt – net als voor topambtenaren – een wettelijk maximumsalaris op het niveau van de premier.

Volgens natuurwetten zwemmen zalmen stroomopwaarts maar is deze Zalm tijdens het stroomopwaarts zwemmen zijn geheugen verloren.
Opa is benieuwd wat ons Woutertje en JanPetertje hier aan gaan doen. Of zouden ze zoals gewoonlijk weer denken dat stomme klootjesvolk heeft het toch niet door?
"Ik denk het laatste!"

1 opmerking:

Anoniem zei

Een "Zalm" die over de datum is die stinkt !
Maar deze "Zalm" stinkt wel heel erg!
Er is een gezegde:
De rotte vis wordt duur verkocht?