welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, november 04, 2008

Nederlands Recht?




"Vijf jaar cel voor doodrijden meisje."

De Duitser die deze zomer een meisje doodreed op Texel, moet vijf jaar de cel in. De rechtbank in Alkmaar acht hem schuldig aan de dood van het 17-jarige meisje.

Een rechter die zulk een vonnis uit durft te spreken, komt waarschijnlijk uit een koekoeksei.
Wat is er gebeurd, betreffende jongeman kruipt achter het stuur met 3 liter bier en een flink aantal likeurtjes in zijn kraag.
Rijdt met een snelheid van 80 km waar 50 is toegestaan, het meisje wordt gewoon van de weg gevaagd, komt 30 meter verder in een weiland terecht waar zij overlijdt, meneer rijdt gewoon door alsof er niets gebeurd is, aan het strand stopte hij , ja let op, "om de schade aan zijn auto" te controleren!
Hij besloot om terug te keren naar de plek des onheils, waar getuigen hem herkenden en probeerden hem tot stoppen te dwingen.Meneer reed echter gewoon met 70 km per uur door, waardoor de getuige zich met een snoeksprong het leven kon redden.
Toen meneer door de politie achtervolgd werd reed hij 140 km per uur.
Voor de rechtbank betuigde meneer wel spijt maar dat ging niet van ganser harte.
"Meneer de rechter" vond dat voor de zaak van de snoeksprong duikende getuige geen sprake was geweest, van een levensgevaarlijke situatie. Daarbij ontkende de Duitser de man te hebben gezien en dus is er volgens de rechter geen bewijs voor poging tot doodslag.
Al met al maakt deze klootzak een serie overtredingen, zoals doodslag, poging tot doodslag, snelheidsovertredingen, zich onttrekken aan een ongeval, niet stoppen op het bevel van een politieagent, stomdronken achter het stuur zitten
Wat eist meneer de rechter "5 jaar" voor het vernietigen van een 17 jarig leven. Jammer meneer de rechter jammer dat het niet uw dochter of zoon was, had u dan ook zo mild geoordeeld?
Is er nu echt geen mogelijkheid om zo'n rechter zijn bevoegdheden te ontnemen en hem tewerkstellen bij de plantsoenendienst, kan hij hooguit een geranium vernielen!
Even goed nadenken, opa weet dat het moeilijk is, maar in het jaar dat het meisje 22 jaar zou zijn geworden, dus in de kracht van haar leven, loopt de dan 25 jarige paardenlul weer gewoon vrij rond en komt hij weer naar Texel om vakantie te vieren.

"Nederlands recht? Scheisse!"

Link naar het ARTIKEL

Geen opmerkingen: