welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, november 02, 2008

Brief aan Ella Vogelaar

Lieve Ella
M’n kind wat zijt gij nu weer aan het uitvreten, de nieuwsberichten lezende kom ik verontrustende mededelingen over je tegen. De partij gaat je een beetje in de luwte zetten hetgeen natuurlijk niet te verwonderen valt. Je haalt de laatste tijd nogal vreemde streken uit.
Kijk natuurlijk als goed PVDAster moet je pamperen, maar ook daar moet je niet het knapste meisje van de klas willen zijn, nu we het daar toch over hebben gezien je connecties met de pamper generatie lijkt het mij zinvoller als jij ook een nikaab gaat dragen, liefst een zwarte, weet zeker dat het je goed staat en je bespaart ons het aanzicht van je aangezicht als je begrijpt wat opa bedoelt.
Goed even terzake , je zeurt, zijkt en zemelt dat je niet genoeg geld krijgt voor je zogenaamde prachtwijken en de bewoners van die prachtwijken verlangen uiteraard niet beter want als tante Ella voor voldoende euries zorgt hoeven zijn niet te werken en kunnen zij van jou centen zoveel feestjes bouwen dat zij regelmatig onwel worden van het hen toegeworpen voer zoals BBQ’s , buffetten en buurtfeesten etc etc.
Nu blijkt zelfs dat volgend jaar de negen stadsdelen in Amsterdam die zijn aangewezen tot pracht-wijken 4,3 miljoen extra krijgen terwijl zij dit jaar de 2 ½ miljoen extra niet eens op kunnen consumeren, terwijl de rest van de autochtonen moet consuminderen. Lieve schat vind je dat nu zelf niet een tikkeltje overdone, zoals de Britten zeggen?
Om de euro's er doorheen te jagen, moet alleen Amsterdam Noord er dit jaar nog 900.000 euro doorheen jagen en worden er aan de lopende band buurt-barbeque's en feesten georganiseerd.
Had jij lieve Ella, dat geld niet beter kunnen besteden aan de ouden van dagen die door dit kabinet verstoken zijn van bijna alle zorg, zodat zij misschien ipv van 1 keer onder de douche elke week 4 maal in het bad zouden mogen gaan?
Kijk dan praat je tenminste over een zinvolle besteding van ons aller belastinggeld waar jij zo rijkelijk mee strooit.
Och opa wil het niet hard stellen, maar maakt graag gebruik van een uitdrukking van de Goddelijke kale wijlen Pim; “Mens ga eten koken.”
Ik hoop dat je je niet teveel aangesproken voelt, mocht dit wel zo zijn is dat een teken dat er toch nog enig gevoel in je zit, dat valt nl van je uiterlijk niet op te maken, vandaar mijn suggestie der “Nikaab” moet je doen lieverd.
Groetjes opa Jan

Link naar het ARTIKEL

Geen opmerkingen: