welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, september 26, 2008

Ons is zunig.

„Tekort materieel Uruzgan nijpend”
De Nederlandse militairen in Uruzgan hebben een groot tekort aan pantservoertuigen. Bovendien zijn wapensystemen sterk verminderd inzetbaar door gebrekkig onderhoud vanwege een tekort aan reserveonderdelen. In de huidige situatie staan de levens van de militairen op het spel.

Niet zo maar uit de duim gezogen, nee, rechtstreeks uit de mond van twee pelotonscommandanten. Lees hier de BRIEF

„Onze zorg hebben we al meerdere malen geprobeerd kenbaar te maken aan de hogere legerleiding”, stellen de briefschrijvers. „Helaas hebben wij nog geen oplossingen gezien.”

Vanochtend werd bekend dat de commandant van de taskforce Uruzgan een peloton van 24 militairen op non-actief heeft geplaatst omdat er problemen zijn binnen de groep. Een woordvoerder van defensie ontkent dat de brandbrief en het op non-actief stellen van een peloton met elkaar te maken hebben.

Ja ja, zo lullen we ons er weer uit, het heeft niets met elkaar te maken.
Ons kabinet maakt goede sier bij Bush en trawanten, maar verdommen het om voldoende materieel te sturen naar de grote zandbak.

Kom Eimertje, lekkere halve zool, kom eens achter de kansel vandaan en zorg als de sodemieter dat de jongens voldoende spullen hebben om die baardapen af te schieten voordat de baardapen het onze jongens doen wegens gebrek aan wapens. Met een katapult kon alléén David, Goliath verslaan , die tijd is namelijk al lang voorbij.

Trouwens in 1940 stuurden onze regeerders de Nederlandse militair met "10" patronen de Grebbeberg op, voor koningin en vaderland. Het vaderland bleef maar de koningin en haar familie wisten niet hoe snel zij het land moesten ontvluchtten.
Nog niet zo lang geleden moesten onze militairen in Sebrenica met een klappertjes pistool de moordzuchtige troepen van Ratko Mladić tegen houden en wat gebeurde, dapper Nederlands parlement? Juist die klappertjes pistolen konden dit leger niet tegen houden en dat kostte aan 8000 moslims het leven.
"Opa begrijpt niet hoe jullie ooit nog rustig hebben kunnen slapen."

Als er straks in Uruzgan meer Nederlandse militairen sneuvelen, eten jullie er geen hap minder om, worden er geen cent armer van, integendeel 17% loonsverhoging toch?

Denkt U zondag maar eens goed na als u onder het spuug van de predikant of pastoor zit, zogenaamd door God aangestelde dienaren.

Link naar het ARTIKEL


Prod

Geen opmerkingen: