welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, september 01, 2008

Jeugd

Aangezien Adolf Hitler roet in het dagelijks leven gooide, groeide hij op voor galg en rad, daar de scholen in zijn dorp door de Germaanse Ubermenschen als onderkomen waren ingepikt als “lebensraum”, bracht hij zijn dagen door met dingen die niet in een gristelijk dorp thuis hoorde, hij dartelde fris en fruitig langs de Zeeuwse kust en organiseerde alles wat door den Heere verboden was.
Scholing op LO niveau was er niet bij, zijn scholing was van een heel andere orde. Zijn verzameling bomscherven, hulzen, restanten van neergeschoten vliegtuigen namen zulke vormen aan dat moeders er wanhopig van werd.
Op zekere dag toen hij op z’n klompen, ja ja die droeg ieder jongen toen, tussen een hek geklemd over het schoolplein stond te turen of er nog wat te organiseren was, ging plots vlak boven zijn kop de sirene af, van schrik viel hij achterover , ja u raadt het al z’n klompen zaten klem en daar hing hij achterover en kon geen kant meer op. Een flak officier riep “scheisse”
en rukte hem uit zijn klompen vandaan en trok de geschrokken jongeling de school binnen.
Danke, danke viel danke bibberde hij in zijn beste steenkolen Duits.
Ja dat kon niet meer kapot, de flak officier bracht hem hoogstpersoonlijk thuis, en werd een regelmatige gast, ja ja den Fritz was een knappe lieve Germaan, blond haar, blauwe ogen u kent dat wel.
Goed op een goede of beter gezegd, kwade dag viel er meer Engelse/ Amerikaanse rotzooi uit de lucht als goed is voor je gezondheid, die dag had hij wel een museum vol kunnen proppen met oorlog trofeeën tot aan menselijke ledematen toe. Wat in elke oorlog gebeurt gebeurde dus ook hier. Het vliegveldje wat gebombardeerd moest worden, lag er brandschoon bij maar de wijk er om heen was wat je noemt lichtelijk beschadigd. Zonder dak boven het hoofd is het niet gerieflijk wonen, dus nam “mutti”afscheid van haar flak officier, die toch schnell naar het Oostfront moest vertrekken, en verhuisden naar een ander nabijgelegen dorp waar pappie zich weer verdienstelijk maakte voor de wehrmacht.
Dit was een zeer leerzame periode in jongelings jonge jaren, niet op L.Owijs gebied maar op andere gebieden. Het huis waar zij in konden gaan wonen was nl al druk bevolkt als u het zo mag stellen. Zo gebeurde het dat hij vaak het bed moest delen met een wulpse jonge blonde vrouw, met alles erop en eraan. Geeft toch niet sprak men hij is pas 10, nou en!
Als het ff kon drukte zij haar lichaam per ongeluk stijf tegen hem aan, een beetje kroelen kan toch geen kwaad? Ja dat is wel zo maar de jongeling kreeg toch wel heel vreemde voor hem totaal ongekende gevoelens. Die niet onprettig aan voelden.
Wordt misschien vervolgd

Geen opmerkingen: