welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, september 19, 2008

Nu het stof is opgetrokken

Wat hebben de debatten in de 2e kamer ons geleerd? Nu dat is heel wat. Om te beginnen, was de heer Wilders de smaakmaker van het debat. Iedereen in de 2e kamer heeft een bloedhekel aan hem,men zit te ginnegappen, te giechelen of naar de grond te staren. Als men hem nog eens weerwoord tracht te geven is dat altijd in de trant van; Hij discrimineert,hij predikt haat en ga zo maar door.
Echter niemand van de heren en dames politici kunnen zijn woorden ontkrachten of zien kans om iets wat op een weerwoord lijkt ter tafel te brengen.
Kijk van uit de VVD en Trots op Nederland gezien moet je dat niet verwachten zij liften mee op de golf van Geert. Maar de coalitie partijen gaan toch totaal de mist in bij het verbale geweld van Geert.
Mevrouw Hamer PVDA heeft niet eens het woord integratie in haar mond gehad, terwijl dat toch het stokpaardje van Wouter is.
De stelling van Bos luidt dat emancipatie via polarisatie gaat (‘er zullen dingen gezegd worden die niet kunnen’). Ook beraamt de PvdA een ‘contraststrategie tegen salafisme’. En Guusje ter Horst bepleit etnische registratie.
Allemaal punten die gebruikt hadden kunnen worden om een discussie op gang te brengen met Geert. Nee niets van dit alles. Laten we het maar niet eens hebben over het zwakzinnig gebabbel van onze minister president.
Waar het om draait is dat men gewoon weet dat hij op veel punten gelijk heeft maar omdat we (PVDA, CDA en CU) gezworen hebben de allochtoon boven de autochtoon te stellen, zijn dingen ontstaan als Vogelaarwijken, Goudse, Utrechtse,Rotterdamse en Amsterdamse rellen.
Men moet gewoon eens aandacht gaan schenken aan de autochtone bevolking die met bovenstaande zaken zijn opgezadeld, en daarin heeft Geert zijn punt, alleen weigert de gevestigde orde met hem in discussie te gaan,dit is de rauwe realiteit die hij opdient in de Kamer. Daar kunnen ze er niks mee. Zo’n politiek incorrecte werkelijkheid past niet in het ideologische denkkader van de meeste politici. Makkelijker is het om de boodschapper verdacht te maken. Zij die van ‘buitenlanders’ houden zijn goed, zij die daarover mopperen zijn slecht: verder reikt het inlevingsvermogen van veel volksvertegenwoordigers niet.
Liever koesteren zij smetvrees voor kiezers die de islam ongepast achten voor dit land. Hun antwoord daarop beperkt zich tot de modekreet "we hebben een Joods-Christelijke- Islamitiche cultuur"
"mevrouw Vogelaar, ook PVDA"

1 opmerking:

Anoniem zei

Zaai verdeeldheid en Heers!

Dat is nu het resultaat wat de vorige regeringen aan het uitbroeden waren.
Het kapitaal de achterban van onze regering.
Het is al begonnen in de jaren zestig toen de eerste allochtone buitenlanders hier werk kregen.
Nu loop het de spui gaten uit en beginnen wij Nederlanders er genoeg van te krijgen.
Met onze toekomstige minister president “Geert Wilders”
En achterban “Trots op Nederland”ben ik bereid om Nederland weer Nederland te maken!
En alle bonden van Nederland de nek om te draaien omdat zij als schoothondjes achter de regering aan lopen te hollen.
Om straks ook hun zakken te kunnen vullen in onze regering?

Sta op “Nederlander” wees geen “Holding”van de Europese gemeenschap die ons uitzuigen
En straks failliet verklaren.