welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, juli 29, 2008

Hoe is het mogelijk?

Als opa iets wil beginnen, noem maar wat een timmerbedrijfje, een snoepjeswinkel of een school dan moet hij beschikken over de benodigde papieren, de benodigde diploma's en ga zo maar door. Dit geldt echter niet als je een "moslimschool" gaat beginnen zoals blijkt.

"'Stel kwaliteitseis aan bestuurders moslimschool'"

Is dit dan niet het geval vraagt opa zich af? Nee schijnbaar niet, op alle gebieden is Nederland overgereguleerd, behalve als het gaat om Moslimscholen die de laatste tijd nog al eens negatief (wat heet) in het nieuws staan. Begrijpelijk echter na het lezen van dit artikel.

Goed Nederlands spreken, een hbo-opleiding of hoger, werkervaring in Nederland. Die eisen moeten gesteld worden aan leden van islamitische schoolbesturen, schrijft onderwijskundige Edu Dumasy.

De auteur heeft zelf op moslimscholen gewerkt, onder meer voor een schoolbestuur waar verschillende islamitische basisscholen onder vielen. „Het waren ondeskundige schoolbestuurders die werken vanuit een religieuze in plaats van pedagogische visie. Ze leggen daarbij geregeld op ondemocratische wijze hun wil op aan andere medewerkers”, vertelt Dumasy. Vaak spraken ze zeer gebrekkig Nederlands. ,,Ik kon ze nauwelijks verstaan.''

En dat alles valt dan onder de noemer, "wij zijn geintegreerd.", dat ons parlement dit gelooft daar verbaas ik me niet over, want daar leven zelfs de manlijke politici met een "burka"over de kop.
Maar U verstandige lezer weet toch wel beter?

Link naar het artikel.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Iedereen is toch omkoopbaar als je de prijs maar weet!
De “moslims”in het Buitenland hebben heel het kabinet in hun broekzak zitten!
De dreigementen met aanslagen zijn zo sterk opgevoerd dat het hele kabinet.
Het vrouwelijk thuisfront op de Wallen achter de ramen zouden zetten.
Slappen zakkenvullende Regeerders van Nederland.

Anoniem zei

Gelijk die lui terug sturen naar hun heimat! Je weet toch verdomme wel wat voor docter je hebt uitgekozen.

Anoniem zei

Sorry dit stukje van Simon
hoort bijArts