welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, juli 09, 2008

Integratie

"Lesje integratie van Zijne Majesteit de Koning."
De Marokkaanse koning roept ambassadeur op het matje: waarom zeurt Nederland weer over de dubbele nationaliteit?

"‘Wegens de levenslange trouw van alle Marokkanen aan Zijne Majesteit de Koning, Leider van de Gelovigen, en overeenkomstig de geldende wetten, kan het afstaan van de Marokkaanse nationaliteit niet worden toegestaan.’"

Hij wil dat meer Marokkaanse kinderen in het buitenland onderwijs krijgen in de Arabische taal en de Marokkaanse cultuur.

De ambassadeur kreeg, volgens het officiĆ«le persbureau MAP, ook een lesje integratie mee naar huis: ‘Succesvolle en duurzame integratie wordt niet bereikt door gedwongen ontworteling en het doorsnijden van juridische en geestelijke banden (...) met het Koninkrijk Marokko.’

Minister Hirsch Ballin (Justitie) beloofde de Tweede Kamer vorige week dit onderwerp opnieuw in Rabat ter sprake te brengen, omdat een immigrant die Nederlander wil worden nu eenmaal afstand moet doen van zijn oude nationaliteit, uitzonderingen daargelaten. Maar het tweetal herhaalde dat de Marokkaanse regering het opgeven van de Marokkaanse nationaliteit ‘categorisch afwijst’.

Je zou kunnen beginnen politici met een dubbel paspoort de kamer en de politiek uit te schoppen. Dan zou men ook nog kunnen overwegen, door mij van harte aanbevolen, die dubbele gewoon terugsturen naar hun koning, hetgeen 3 vliegen in 1 klap zouden zijn.
A; hij of zij heeft geen dubbel paspoort meer,B; de Koning heeft minder inkomsten,
C; het spaart ons miljoenen aan uitkeringen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leve Opa Jan
Man van mijn hard!
Alle Nederlanders moeten eens hun stem laten horen.
Opgesodemieterd met die dubbele
pasporten.
Ik kan toch ook geen pasport van Maroko krijgen.