welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, juli 29, 2008

Arts

'Arts moet rekening houden met religie patiënt'

Huisartsen moeten rekening houden met de religieuze en culturele opvattingen van patiënten. Dat vindt de helft (49 procent) van de ondervraagden in een onderzoek dat dinsdag is gepresenteerd door onderzoeksintituut NIVEL.

NIVEL heeft de enquête gehouden na de commotie die vorig jaar ontstond toen een moslimechtpaar hulp weigerde van een mannelijke gynaecoloog.

Vroeger hoorde je hier niet van, maar sinds de hoofddoekjes hun intrede hebben gedaan komen er steeds meer regeltjes waar een arts rekening mee moet houden.
Ten eerste moet hij beschikken over een bijzonder grote spreekkamer want de hele boeren familie wil mee naar binnen, ten tweede moet hij praten met handen en voeten want niemand van de boerenfamilie spreekt Nederlands en het belangrijkste punt is dat de echtgenoot van het hoofdoekje de arts in elkaar mag slaan als deze tracht het hoofddoekje te onderzoeken en is daarna nog verplicht om een vrouwlijke arts op te roepen.
Als klap op de vuurpijl is 49 % van de geënquêteerden het eens met de stelling dat de arts rekening moet houden met de religie van de patient.

Wie zei nu laatst dat wij niet geislamiseerd zijn?

Link naar het artikel.

Geen opmerkingen: