welkom

Welkom bij opa Jan

donderdag, juli 12, 2007

SP, tomaatrood

Geloof het of niet, aangaande de kwestie rondom Düzgün Yildirim, wordt mijn gezicht tomaatrood, van woede. Hoe haal je het in je kop om iemand die volkomen democratisch is gekozen voor de Eerste kamer der Staten-Generaal, zonder pardon te dumpen. Is Jan dan toch een aanhanger van Mao? Democratie is leuk wanneer het me uit komt?
Hoe haal je het in je botte hersens om een weblog af te sluiten om dat de tekst je niet welgevallig is.zie link

De mededeling was toch duidelijk of niet soms?
Afdeling Zwolle roept alle SP stemmers in Overijssel op om hun stem uit te brengen op Yildirim bij de verkiezingen. Een beter signaal dan dat kunnen we gezamenlijk niet geven, lijkt ons. Dus:
STEM NUMMER 28!

Zat de partijtop een beetje te slapen of zijn ze in slaap gewiegd door het verkiezings succes. je maakt mij niet wijs dat ze dit zeer duidelijke stemadvies niet hebben gelezen.

Als klap op de vuurpijl lees ik dan dit bericht;
Bonje in SP om kritisch artikel
Van onze verslaggeefster Map Oberndorff
AMSTERDAM - De top van de SP heeft afgelopen vrijdag hoofdredacteur Elma Verhey van het eigen partijblad Tribune geschorst. Verhey weigerde op verzoek van partijsecretaris Hans van Heijningen een kritisch artikel in te trekken over de besluitvorming in de SP. Link naar dit artikel Ja hoor je mag wel eens een artikel weigeren maar kijk niet vreemd op als het gewoon op het net staat.

Gelukkig is niet iedereen het met de gang van zaken in de SP eens. Ook de afdeling Emmen laat van zich horen;
Internetstaking Emmen
De SP-afdeling in Emmen en de SP-werkgroep Borger-Odoorn is uit protest tegen de steeds verder toenemende censuur vanuit de SP onmiddellijk een internetstaking begonnen. De internetstaking betekent dat de site van Emmen op zwart gaat met een protesttekst erop. Zie Link

Het gaat hier natuurlijk niet over de eerste de beste;


Düzgün Yildirim (Mazgirt (Turkije), 18 augustus 1963) is een Nederlands politicus van Turks-Koerdse komaf. Namens de Socialistische Partij is hij lid van de Provinciale Staten in Overijssel. Bij de Eerste Kamerverkiezingen 2007 werd hij met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer der Staten-Generaal gekozen.

Uiteraard was Jan Marijnissen niet voor commentaar bereikbaar.
Dit is één van de eigenschappen van partijen met een rood signatuur, "niet voor commentaar bereikbaar zijn" als het nodig is.
Jammer heel jammer, heb echt een poosje gedacht dat de Nederlandse politiek met de SP wat aantrekkelijker zou worden. Maar wat de laatste tijd allemaal naar buiten komt doet me de schrik om het hart slaan.

De SP kan dus een weblog sluiten maar kan Düzgün Yildirim niet verhinderen zelf een website te openen. ja ja, dit is de link

"Een politieke partij heeft maar twee problemen. Het eerste is: hoe komt men aan de macht, het tweede: wat doet men er mee als men haar heeft." Robert Blake

Geen opmerkingen: