welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, juli 22, 2007

Neder & Medelanders

De laatste tijd worden we dood gegooid met termen als integratie, inburgeren, medelanderschap, aanpassen aan andere culturen.
Ja, want we hebben zoveel te danken aan de andere culturen, exotische vruchten, speciale gerechten en ga zo maar door.
Het gekke is dat die culturen waar men het over heeft een hoog Islamitisch gehalte hebben, niemand hoor je bijvoorbeeld dat Chinezen moeten inburgeren, of Spanjaarden of Italianen.
Nee, laatst genoemden zijn hier gekomen hebben hun plaats in de Nederlandse maatschappij ingenomen en zijn geïntegreerd, natuurlijk hebben zij hun eigen identiteit behouden en zo hoort het.
Het gaat echter fout als je het gastland dingen gaat opleggen die in je land van herkomst als normaal worden beschouwd. Ieder mens is vrij in zijn of haar geloofsbelijdenis cq belevenis maar val een ander daar niet lastig mee.
In Nederland zijn vele dingen mogelijk, voor bijna alle problemen hebben we “knuffel”oplossingen. Het gaat zelfs al zover dat men in landen waar “hoofddoekjes” verboden zijn men al naar Nederland gaat verwijzen als zijnde een voorbeeld.
Goed dat moet mogelijk zijn, heb daar geen enkel probleem mee, per slot van rekening draag ik ook een gek hoedje.
Maar U moet voor de lol eens door wat Rotterdamse volksbuurten struinen, prachtige gerenoveerde of nieuwe woningen, die er na een half jaar al uitzien als krotten. Te vies om aan te pakken, lappen voor de ramen, latjes aan de kozijnen gespijkerd om de was aan op te hangen. Het a sociale gedrag om kinderen tot diep in de nacht op te houden, geluid overlast, het niet uit zichzelf in het openbaar vervoer betalen, eindeloos wachten tot er een controleur komt en die dan de kaart laten af stempelen en als hij niet komt gewoon lekker voor niets reizen.
Gek daar hoor ik nooit iemand over.
Dit knuffelen of “pamperen” is begonnen bij de PVDA, Groen Links en ook de SP pikt daar een graantje in mee.
Ons grote voorbeeld meneer Joop den Uyl met zijn, “er zijn 2 dingen” is de grondlegger hiervan geweest!
Niemand, nee niemand heeft deze mensen er ooit op gewezen dat er ook in het gastland bepaalde normen en waarde zijn die nageleefd behoren te worden, we barsten van de geitenwollensokken proleten echter niemand van hen durft of heeft de “guts”om nieuwkomers te vertellen dat het normaal is om gordijnen in plaats van lorren voor je ramen te hebben, dat het niet normaal is om je ontlasting in de doucheruimte te doen, dat het normaal is om voor je o.v. reis te betalen, dat het abnormaal is om een aantal postadressen te hebben, met de bedoeling de gemeenschap op te lichten.
Daarom zijn deze mensen schuldig aan wat zij doen doordat onze overheid van normen en waarden hen in het diepe heeft gelazerd zonder enige begeleiding. Evenzo is de autochtone bevolking een oor aangenaaid wetende dat op deze manier de primitieve geesten uit de fles zouden komen, zoals groep Wilders. Bewust hebben de partijen bovengenoemd, electorale winst gehaald uit de misère van diverse bevolkingsgroepen van Neder en Medelanders
Opa weet bijna zeker dat de discriminatie van Medelanders grotendeels in het leven is geroepen door de lakse houding van onze leiders ( nu ja leiders?)
Daar is een grote groep goedwillende en integrerende Medelanders de dupe van, wordt daar wel eens over nagedacht?

Geen opmerkingen: