welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, juli 02, 2007

de Majoor


Als een schok raakte het Nederland, gelovig of ongelovig. Majoor Bosshardt overleden!
Zonder enige overdrijving mag worden gesteld dat zij niet bepaald in de wieg is gesmoord, 94 jaar is toch wel een leeftijd om U tegen te zeggen. De media hebben zich als roofgieren op het overlijden gestort. Een week lang headlines. Natuurlijk zij is een geweldige vrouw geweest, dienstbaar, openstaand voor iedereen, van haar hart geen moordkuil makend, zich kwetsbaar opstellend als het nodig was.Eerlijk erkennend, dat zou zij geen officier in het leger des heils zou zijn geweest zij hoogstwaarschijnlijk een vriendin zou hebben gehad.Net zo makkelijk omgaand met een prostitué als met de koningin, even gemakkelijk het evangelie verkondigen als Herman Brood zijn rug wassen en afdrogen. Kortom een vrouw die alle respect verdient en die in de herinnering voort moet leven. Gemakshalve dient vermeld te worden dat het leger des heils goed garen met deze vrouw heeft gesponnen toen zij tot de organisatie toe trad. Voor mij staat echter vast dat als zij in een Islamitisch land was geboren zij hetzelfde werk als "moslima" had gedaan en zij zou dezelfde goede werken hebben gedaan als zij in Tibet was geboren en als boeddhiste door het leven was gegaan. Voor haar had het niet uitgemaakt welke religie zij zou belijden.
Tijdens de herdenkings dienst spraken 2 "commisioners" ( hoe verzin je het)ik heb zelden 2 walgelijker figuren gezien als deze 2 opgeblazen van zich zelf vervulde egotrippers. Naar mijn nederige mening is het onbeschaafd om tijdens een plechtigheid voor een overledene, je eigen verdiensten en persoonlijke verliezen te memoreren, dan ben je toch echt diep gezonken. Job Cohen was de enige spreker die recht deed aan de majoor; "Old soldiers never die, they only fade away"
Jammer dat Herman Brood niet meer onder ons verkeert, weet zeker dat hij het liefdevoller had gesproken als de twee "commisioners" Mijn God wat een bullshit.

Geen opmerkingen: