welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, juli 03, 2007

Ab Klink

Cursus stoppen met roken in basispakket
dinsdag 3 juli 2007 om 21:31
DEN HAAG (ANP) - Verstokte rokers kunnen straks waarschijnlijk een cursus stoppen met roken in rekening brengen bij hun zorgverzekeraar. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) zei dinsdag dat het zijn intentie is deze cursussen op te nemen in het basispakket.

Klink stelde eerder al positief te staan tegenover een advies om het door een arts voorschrijven van beweging ook in het basispakket van de verzekering op te nemen. Dat zou alleen gaan gelden voor mensen met ernstig overgewicht.

De minister overweegt ook mensen met een gezonde leefstijl een lager eigen risico voor hun zorgverzekering te laten betalen. Zorgverzekeraars zouden dan mogen bepalen hoe groot deze 'korting' op een nog in te voeren eigen risico van 150 euro moet zijn.

Eerst was er ene meneer Hoogervorst die ons zorgstelsel zodanig op de schop nam dat eenieder er op achteruit ging. Nu hebben we ene meneer Ab Klink die het nog erger gaat maken.
Stoppen met roken in het basis pakket
Ernstig overgewicht in het basis pakket
Gezonde leefstijl geeft recht op korting

Voor de goede orde, opa's ogen worden slechter maar een vergoeding voor een bril zit niet in het basis pakket.
9 jaar geleden is opa gestopt met roken, gewoon op eigen kracht. je bent er zelf aan begonnen dus kan je ook zelf stoppen!
Door een gezonde leefstijl krijg je geen overgewicht, dus waarom moet dat in het basispakket?
En waarom recht op korting voor een gezonde leefstijl?

Laat de mensen eens uit hun auto komen, laat de mensen hun luie reet eens verheffen en in beweging komen, ga eens lopen, fietsen, sporten!

Waarom denken minister Ab Klink en zijn trawanten nooit eens aan de enstig zieken in deze samenleving. Waarom vallen er voor deze mensen zo'veel dingen buiten de basis verzekering. Roken en te dik worden zijn dingen die we ons zelf aan doen.
Kanker, hartfalen, nierziektes, reumatische aandoeningen krijg je gewoon daar hoef je niets voor te doen, mensen die daar aan lijden krijgen geen kortingen, nee die betalen de volle mep.
Bedankt voor uw goede zorgen CDA-CU-PVDA

Geen opmerkingen: