welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, oktober 24, 2008

Kijk, hier word ik ff niet goed van

"Plan gedwongen hulp aan Marokkaanse gezinnen valt niet in goede aarde."

Lahoussine Ait Chitt (echte Nederlandse naam) van CMO Stimulans, een organisatie die adviseert en begeleidt bij de uitvoering van het integratie- en inburgeringsbeleid, is er duidelijk over. Hij ziet geen heil in de plannen van de Gorcumse burgemeester Piet IJssels. Die stelde gisteren in deze krant dat zijn stad tien Marokkaanse gezinnen telt bij wie hulp onder dwang nodig is. Volgens hem beschouwen ouders van Marokkaanse probleemjongeren het niet als hun verantwoordelijkheid om tegen hun kinderen op te treden.

Nee meneer met de moeilijke medelanders naam weet het veel beter. Dat de brandweer onder politie begeleiding moet uitrukken is volgens hem slechts een miniem "incident"
Meneer vind het gek dat de gehele Marokkaanse gemeenschap hier op wordt aangekeken.
En dan komt het

Ait Chitt erkent dat sommige Marokkaanse gezinnen problemen hebben bij de opvoeding van hun kind. ,,Maar ze weten niet hóe ze deze problemen moeten aanpakken. Ze moeten daarin gecoacht worden. Bij voorkeur door mensen uit hun eigen gemeenschap, want dat heeft meer effect.

Mag ik ff lachen, zijn deze mensen nu werkelijk zo stupid dat zij hun tuig niet op kunnen voeden? Moeten ze daarbij geholpen worden door mensen uit eigen gemeenschap?
Beste Ait Shit, waarom zijn jullie daar dan zelf niet aan begonnen? Dan was deze hele discussie niet nodig geweest!
Bovendien Ait Shit zitten er teveel medelanders in dat soort integratie commissies vandaar dat er geen fuck van terecht komt.
Ga nu gewoon je eigen kinderen eens wat waarden en normen bijbrengen en kom dan eens terug om te praten over "integratie"

Geen opmerkingen: