welkom

Welkom bij opa Jan

woensdag, april 30, 2008

Je moet maar durven.


Hugo Claus toonde gebrek aan moed.
volgens deze roomse charlatan in Sinterklaas kleding.
"Uiteindelijk getuigt de zelfverkozen dood van een gebrek aan moed, van toegeven aan lijdensangst” voegt hij er nog ff fijntjes aan toe. Wie denkt deze gesjeesde arts wel dat hij is, zit hij op de stoel van een zogenaamde God? Mag hij oordelen?
Is bewust uit het leven stappen makkelijker als onbewust? Is het niet prettiger om zonder pijn dit aards tranendal te verlaten, dan als een weerloze homp vlees te liggen wachten dat je eindelijk verlost wordt uit je lijden?
Ja ja meneer heeft een herseninfarct gehad en zelfs daarover liegt hij nog ook want wat zegt hij:"Hij zegt dat actieve levensbeƫindiging toen nooit bij hem is opgekomen, maar dat hij in het begin wel dacht aan het lijden dat hem in dat geval bespaard zou zijn gebleven."
Sorry hoor, als het niet bij je is opgekomen hoe kan je dan denken aan het lijden dat je dan bespaart zou zijn gebleven. Bent u hier niet een beetje tegenstrijdig Sinterklaas?
Religies zijn mij een doorn in het oog, waarom? Zij spelen in op de gevoelens van de labiele mens. Een weldenkend mens laat zich toch geen sprookjes vertellen door een charlatan die zelf niet gelooft in het verhaal hetgeen hij vertelt.
Bovendien ben ik net als wijlen Toon Hermans in de conference over Sinterklaas; "Ik mag die man niet."
link naar het artikel.

Geen opmerkingen: