welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, april 21, 2008

Hangjongeren

Heeft u wel eens te maken met hangjongeren in de ruimste zin van het woord?
Hangjongeren zijn jongeren die geen zin hebben om te werken, geen zin hebben om naar school te gaan, geen zin hebben om zich aan normen en waarden te houden, vooral schijt aan hun ouders en zo weet ik nog wel een paar dingen te noemen.
Niet altijd maar wel vaak komen zij bedreigend over, vervuilen de omgeving, maken pokke herrie met hun ghettoblasters.
Soms, uiteraard niet altijd, wordt er wel eens tegen hen opgetreden, voor zover ik kan beoordelen in de meeste gevallen met zachte hand,want je moet het gesprek gaande houden is het motto, want je zou dat tuig wel eens tegen de schenen kunnen schoppen.
Minister Rouvoet heeft een rapport in ontvangst mogen nemen van een zekere meneer Micha de Winter waarin hij adviseert de hangjongeren met nog zachtere hand aan te pakken als dat nu het geval is. Hij is bang dat door de huidige houding, er Franse toestanden zouden kunnen ontstaan, hier uit blijkt dat meneer Micha de Winter een schijthuis is van de eerste orde. Bang voor de gevolgen van een krachtdadig optreden tegen “tuig van de richel.”
Misschien mag ik minister Rouvoet adviseren om de mobiele eenheid eens opruiming te laten houden onder de overlast gevende hangjongeren.
Als fijn bijbel vast Gristelijk man, moet hij toch weten dat de “ ongehoorzame zoon een kastijding van node heeft.”
Spreuken 13 vers 24; 24 Die zijn roede inhoudt, haat zijn zoon; maar die hem liefheeft, zoekt hem vroeg met tuchtiging.

Mijn grootvader, vrede zij met hem, zei altijd dat het rietje jong gebogen moet worden.
Als je dat doet bestaat de kans dat deze hangjongeren die door hun ouders niet in het gareel zijn gehouden toch nog waardevolle mensen in de samenleving worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zou het niet een idee kunnen zijn deze jongeren een twee jarige werkplicht te geven gebaseerd op militaire leest uit de tijd van de jaren 1960!
Het heeft als voordeel zij zijn van de straat!
Zij leren hun handen gebruiken, en komen als vakmensen in de maatschappij terug.
Hebben gelijk geleerd wat hun rechten en plichten zijn, wat hun ouders niet bij hun opvoeding hebben meegegeven.