welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, april 21, 2008

Jammer!

17 april 2008 de martiale wisseling van opperhoofden der Nederlandse strijdkrachten. Prachtige volzinnen werden er gesproken over paraat zijn, opdrachten vervullen, medeleven met nabestaanden, woorden woorden woorden , bla bla bla.
Geschitter van onderscheidingen, staan net zo makkelijk te lullen over 14 jonge levens die gevallen zijn ter meerdere eer en glorie van de Christen Unie en het CDA.
Vandaag 18 april, het martiale opperhoofd der strijdkrachten één der mensen die zo makkelijk praten over medeleven en offers brengen, heeft helaas te horen gekregen dat zijn zoon van 23 jaar in dat verdomde Uruzgan het domein der baardapen voor een troosteloze zandbak zijn leven heeft geofferd.
Waar opa dan doodziek van wordt? De klootzakken op defensie zijn heftig geschokt dat de zoon van het opperhoofd is gevallen, heeft de andere soldaat geen ouders? Om maar te zwijgen van ons debieltje Eimert van Middelkoop, heeft u hem gezien op TV, een eng iel mannetje in een slobberpak, overhemd scheef, stropdas bijna op zijn rechter schoudertje.
Zijn godverdomme die andere 15 gesneuvelden minder dan de zoon van een opperhoofd?
Wanneer krijgen onze leiders het licht te zien en halen onze jonge jongens terug uit een strijd die nooit te winnen valt. Laat deze baardapen hun eigen zaakjes opknappen.

Rest mij alle ouders der gevallenen en de nog komenden veel sterkte te wensen bij het verlies van hun dierbaren. Dierbaren die hun leven hebben gegeven in een land ver van hier, waar zij niets te zoeken hebben, geen enkel doel dienen, in een strijd die niet te winnen valt, m.a.w. zinloos geofferd op het altaar der "betweters."

"link"
Een betweter is iemand die alles beter meent te weten dan anderen. Hij heeft over elk onderwerp een eigen opvatting en hij denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft. Vaak is de betweter inderdaad een gewaardeerd expert op een bepaald terrein. Maar het feit dat hij niet open staat voor ideeën en opvattingen van anderen maakt hem tot een lastig persoon.

Een betweter is vaak arrogant, hij accepteert geen kritiek en luistert slecht.

Alsof ik Eimert van Middelkoop hoor!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een gestoord stelletje Regeringsleiders heeft Nederland toch!
Wij denken met onze westerse opvattingen dat stelletje “Moefti, s”naar westerse maatstaven
en democratie te kunnen leiden.
Wat de Russen jaren geprobeerd hebben, en met hangende pootjes en vele doden zich hebben terug getrokken.(Vluchten)
Wij als Hollander met een lach en weggegooid geld wel te kunnen bereiken.
Vergeet dit maar, er heersen daar heel andere opvattingen, stammen “Moefti’s” machtstrijd en Corruptie!
Wij mogen straks blij zijn als wij kunnen vluchten, onze jongens het er levend van af brengen.
Wat ook heel goed mogelijk is dat zij onder de voet gelopen worden en ter plaatse dood geschoten worden.

Hoezee voor Regering Balkenende!