welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, september 15, 2007

Vorstelijke overtreding

Prinses Annette hoeft haar rijbewijs niet in te leveren. De 35-jarige prinses moest zich vrijdag voor de rechter in Zutphen verantwoorden voor haar forse snelheidsovertreding eind vorige maand. Volgens de rechter heeft zij haar rijbewijs nodig omdat ze drie maanden zwanger is en regelmatig naar de verloskundige moet.
De 35-jarige prinses, die zelf bij haar strafzaak aanwezig was, reed op 31 augustus in Uddel, dat valt onder de gemeente Apeldoorn, 155 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.

Opa denkt niet dat U en hij er zo goedkoop af zouden komen. Nog nooit zo een enorme kutsmoes van een rechter gehoord;

"Zij heeft haar auto nodig omdat ze 3 maanden zwanger is."

Er zijn talloze zwangere vrouwen die niet eens in het bezit van een auto zijn, die gaan zeker nooit naar een verloskundige. Ja ja de Nederlandse rechtspraak was weer goed op dreef.
Ter verontschuldiging voor hare koninklijke hoogheid, de familie heeft natuurlijk zelf het voorbeeld gegeven.

Niemand minder dan hun eigen opa liet in 1937 bijna het leven toen hij op een zandauto knalde.
In 1954 werd de prins door een vrachtwagen geraakt waardoor zijn auto ondersteboven in de middenberm terecht kwam.
Naar grootvaders voorbeeld belandde Willem-Alexander in zijn studententijd met de auto in een Leidse sloot en in 1995 was hij samen met toenmalige geliefde Emily Bremers in Duitsland betrokken bij een zwaar ongeluk.
Eerder dit jaar werd Van Vollenhoven zelf namelijk geflitst met een snelheid van 160 kilometer,
Maurits reed in 1991 112 waar hij slechts 50 mocht. Ook de andere Oranjes kunnen er wat van. De koninklijke recordhouders zijn prins Constantijn en Johan Friso. De eerste reed in 2002 165 kilometer, terwijl zijn zwangere echtgenote Laurentien naast hem zat. De ander haalde in 1990 maar liefst de 200.

Wat heet, schijt aan de regels hebben, daar zijn zij toch ver boven verheven.

1 opmerking:

Anoniem zei

En wat vindt opa ervan dat onze prinsen en prinsessen overal gratis kunnen parkeren? Ze hebben gewoon een vergunning met daarop de tekst "hulpverlener". Tjaa.... ze hebben natuurlijk niet net als jij en ik wat munten op zak om de extreem dure parkeerkosten te betalen. Toen ik zwanger was ging ik met de bus naar de verloskundige, maar ja, geld voor een buskaart heeft deze familie vermoedelijk niet. Geldklopperij dat hele koningshuis!!Liefs Miranda