welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, september 29, 2007

Myanmar

Om bij stil te staan.
Politiek links Nederland zou graag zien dat we niet meer bij Total tanken. Zo die staat! Even een flink statement van onze linkse broeders, waarschijnlijk weten zij niet eens waar Myanmar ligt, maar dat zal ze een zorg zijn. Het leidt weer even de aandacht af van onze kneuterige plattelands “polder politiek” Wie zijn zij die ons dit aanraden, om te beginnen Groen Links, gevolgd door de PVDA en de SP voor het gemak zullen we Marianne Thieme maar ff achterwege laten, die kan zich beter bezig houden met dieren dat is uiteraard haar roeping.
Zouden zij , die drie daar op dat hek, nu werkelijk geloven dat rijdend Nederland nu onmiddellijk stopt met het tanken bij Total?
Stel dat dit echt zou gebeuren, Allah vzmh, behoede ons, de eerste die daar de dupe van wordt, is de Total pomphouder en aan de situatie in Myanmar veranderd het geen steek. Bovendien lopen de monniken daar op sandalen dus hen zal deze actie helemaal worst zijn. Hoogstens krijgen de gewone Burmezen minder kans op werk en inkomen en Total merkt er niets van of die domme Nederlander nu wel of niet bij hen zijn of haar tank vol laat gooien.
Wat echter aan deze zaak zo stinkt is het feit dat ik nooit niemand van onze linkse rakkers hoor over onze nationale trots “de Shell”, die heeft zich nog nooit wat aangetrokken van mensenrechten en zij verdienen het meeste geld in dictatoriale staten.
Dat moet “Wouter onze Boskabouter” als geen ander weten als voormalig werknemer van de Multi National.
Wat te denken van onze armlastige koningin, mevrouw nooit genoeg! Zij heeft ook nog wat aandeeltjes “Koninklijke”
Stel dat deze actie (ff schuddebuiken) zou slagen, moeten we dan verwachten dat het in Myanmar beter zou gaan dan nu? Vergeet het! Het enige waar de monniken en de massa het over eens zijn is dat zij tegen het militaire regime zijn. Zodra zij de macht hebben, zijn zij weer net zo verdeeld als voorheen. Alleen onze publieksgeile politici hebben weer even in de aandacht gestaan. Daar ging het toch om Femke,Jan en Wouter?
Onze politici moeten maar eens een blik werpen op Burma-Myanmar.
Als zij nu pas tot de conclusie komen dat er in dat land iets goed mis is, dan komen zij er wel erg laat achter en daar moet je beslist geen pomphouder van Total voor failliet laten gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het resultaat is dat een ieder zijn straatje weer schoongeveegd heeft!
De deur achter zich dicht trekt en rustig verder met zijn handeltje gaat!
Je denkt toch zeker niet dat de spreekbuizen van het kapitaal zijn handen brand aan zulke zaken.
Ze zijn wel gek dan worden zij gelijk een beentje gelicht.
Dan hebben zij gelijk hun staats pensioen te grabbel gegooid.
Simon