welkom

Welkom bij opa Jan

vrijdag, september 28, 2007

Uruzgan

Het land dat Nederland ging helpen "opbouwen"

In het najaar van 2005 kwam er vanuit de NAVO een verzoek aan Nederland om ongeveer duizend militairen bij te dragen aan de "wederopbouw" van Afghanistan.
Minister Henk Kamp, ook VVD van Defensie was hier direct een groot voorstander van.
Begin december 2005 werd het besluit om tot uitzending over te gaan dan ook uitgesteld door de ministerraad, als gevolg van een weifelachtige houding van D66 over de missie en grote twijfels over steun van de toenmalige grootste oppositiepartij, de PvdA.
Militair leider Mullah Dadullah van de Taliban zei op dezelfde dag dat Nederlandse militairen een potentieel doelwit zouden zijn voor aanslagen.

Omdat we nog niet voldoende opgebouwd hebben, sturen we nog eens 80 extra militairen naar dit opbouwgebied
De grote boskabouter van de PVDA, die het dus eerst niet zo zag zitten in het opbouwwerk verdedigt nu met verve het uitzenden van 80 extra militairen.
Men wil trouwens ook het onbeperkt chatten, e-mailen en Hyven aan banden gaan leggen, want het is natuurlijk niet jofel als het thuisfront te horen krijgt dat er meer bermbommen en landmijnen gelegd worden als dakpannen, laat staan huizen gebouwd. Want dat was toch het doel van de missie?
Aanleiding tot alle commotie is: De toenemende onrust. De laatste weken is rond Deh Rawod flink gevochten tegen de Taliban.
Steeds meer radicaal-islamitische opstandelingen trekken naar dit deel van Uruzgan, onder meer vanwege de voortdurende strijd in de aangrenzende provincie Helmand.


Omdat ons kabinet het in hun ondoorgrondelijke wijsheid heeft behaagd aan deze verloren missie mee te doen als trouwe :"vazal" van heer Bush.

Zijn onderstaande opbouwwerkers gestopt met roken voor deze troosteloze woestijn;



Overste Jan van Twist van de Koninklijke Luchtmacht.

Sergeant Bart van Boxtel van de Landmacht.

Kapitein-vlieger Michael Donkervoort.

Een Nederlandse militair

Sergeant Robert Donkers .

Korporaal Cor Strik.

Soldaat der eerste klasse Timo Smeehuijzen.

Sergeant-majoor Jos Leunissen.

Eerste luitenant Tom Krist.

Sergeant Martijn Rosier.

Soldaat Tim Hoogland.

Mijn hoop is dat alle VVD kopstukken, onze slinkse Christelijke marionetten en de opperhoofden van de PVDA, alle nog resterende nachten van hun leven gekweld mogen worden door het geweeklaag van de zielen die hun leven gegeven hebben.
Sinds Srebrenica schijnt men nog steeds niets geleerd te hebben.

Geen opmerkingen: