welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, mei 13, 2008

Gristelijk?

Nederland hoog in top 10 wapenexporteurs.
Nederland is een belangrijke spil in de internationale wapenhandel.
Volgens cijfers van het Zweedse onderzoeksinstituut Sipri staat Nederland momenteel op de vijfde plaats, achter de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en Frankrijk. Daarmee blijft Nederland het Verenigd Koninkrijk voor.

Zo komen grote hoeveelheden wapens terecht in landen die mensenrechten schenden of waar burgeroorlog heerst.
Het gaat gaat voor een groot deel om officiĆ«le, door de overheid toegestane handel in militair materieel.„Een totaal gebrek aan democratie en stelselmatige mensenrechtenschendingen is geen beletsel om pantservoertuigen aan Egypte te verkopen,en zo gaan we nog wel even door.
Het is toch niet te pruimen dat dit alles gebeurt onder het toeziend oog en met toestemming van ons fijn "gristelijke" kabinet!

Staat er niet ergens in het grote boek;Jes.2 vrs 4;

"en zij zullen hun zwaarden slaan tot spaden, en hun spiesen tot sikkelen; het ene volk zal tegen het andere volk geen zwaard opheffen, en zij zullen geen oorlog meer leren."
en Math. 6 vrs 24
Niemand kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen en den anderen verachten; gij kunt niet God dienen en den Mammon. (Mammon betekent in het Syrisch geld of rijkdom)

Maar Jan Peter en zijne trawanten hebben er geen enkele moeite mee en ik krijg vaak het gevoel dat zij de Mammon meer aanbidden als God.

Geen opmerkingen: