welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, mei 24, 2008

Dochter

Daar wens je het allerbeste voor en al worden ze nog zo groot en ouder je blijft altijd zorgen houden over het reilen en zeilen. Daar is het je kind voor.
Als je dochter op een bepaald ogenblik met een of andere arrogante niets presterende diepvrieskip aan komt en zegt dat dit de grote liefde van haar leven is, heb je als ouders zo je bedenkingen.
Maar goed je hoopt dan het beste en God zegent de greep. Al snel blijkt dat je bedenkingen waarheid worden van de eens zo zelfstandige dochter blijft een soort moslima zonder Burka achter.
Negen jaar geleden vond meneer de diepvrieskip al dat het huwelijk maar ontbonden moest worden,
en zat dochterlief met kindertjes op de camping zodat hij zijn gang kon gaan om thuis via internet de geestelijke hoeder van labiele teven uit te hangen. Tot zij plotsklaps naar huis moest komen om haar handtekening onder alweer een nieuwe hypotheek te zetten, de scheiding ging dus even niet door. Nu zijn kippen en hanen in het algemeen al niet te vertrouwen, laat staan diepvrieskippen zoals mijn ex schoonzoon. Gewoon doorgaan om via het beroemde www. Spelpunt.nl labiele vrouwen op te peppen en in het bijzijn van eigen vrouw groot op het scherm typen “ik hou van je” en nog meer van dat flauwe kul. Zijn dochter van 9 jaar laten zien hoe hij innig met een andere vrouw op de foto staat.
Daarna alles in de steek laat zonder zijn kinderen te vertellen waarom en hoe.
Dan alles en iedereen bedriegt en leugens verspreid omdat hij zo zielig is, alsof hij in de steek gelaten is.
Het meest beschamende is echter dat een vrouw zo weerloos is in deze maatschappij. Zij vroeg aan mij “Pa is er nog rechtvaardigheid in de wereld?” waarop ik helaas moest antwoorden; “Nee kind, rechtvaardigheid is alleen weggelegd voor de onrechtvaardigen.
Advocaten doen alleen hun best als er geld te verdienen valt, dus voor je ex wordt alles perfect geregeld omdat hij het volle pond moet betalen, maar jij hebt een advocaat van onvermogen.
Hetgeen wil zeggen dat jou diepvrieskip onmiddellijk via zijn advocaat je dochter opeiste voor een hele dag en jou zonder geld laat zitten en dat jou advocaat dat goed vind omdat hij te lamlendig is om actie te ondernemen en duidelijk heeft laten blijken niet teveel tijd in deze zaak te willen steken.
Lieverd verwacht niets van deze maatschappij. Leer maar hard te worden, trap om je heen, geen mededogen met je diepvrieskippie.
Ga op eigen benen staan wordt zelfstandig, heus het is nu even een puinhoop maar je komt er!
de Schipper.

Geen opmerkingen: