welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, juli 20, 2010

Volksgezondheid

Vanaf 1994 zijn we een duikvlucht terecht gekomen met wat ééns de beste gezondheidszorg ter wereld was.
Wie zijn de hoofd verantwoordelijken? Daar komen ze,Els Borst van 1994 tot 2002,Eduard Bomhoff en Aart Jan de Geus 2002-2003,Hans Hoogervorst 2003 tot 2007,Ab Klink 2007 tot op heden.
De zorg is bijna niet meer te betalen, de eigen bijdragen worden steeds hoger, aantal medicijnen komen in het AWBZ pakket niet meer voor.
Maar er staat ons nog veel meer te wachten.
Komt nog eens bij dat bejaarden en zij die in tehuizen wonen nog eens extra geplukt worden door de instellingen, zoal het verdwijnen van het koekje bij de thee, mensen in luiers zodat zij niet naar het toilet hoeven en hen dan die luiers zelf laten betalen, ééns in de week onder de douche mogen tegen extra betaling.
Zo kunnen we nog wel even door gaan.
Gebrek aan personeel zegt men, hoe kan dat met bijna 400.000 werkelozen?
Schakel hen in en laat zij voor hun uitkering arbeid verrichten.
Terecht merkt u op, zij zijn toch niet alleen de verantwoordelijken. Volkomen terecht, maarrrrrrrrr een minister met een beetje gevoel en respect in zijn donder stapt op en zegt; "Zoek voor mij maar een ander want dit valt niet te verkopen.!"

We pompen miljarden in Uruzgan, Bosnië, ontwikkelingshulp en niet te vergeten de miljoenen die in eigen land aan de meest onzinnige projecten worden gegeven, zoals koranles in het Arabisch, wel eens een moslim land gezien waar men bijbelles in het Nederlands geeft?

Geen opmerkingen: