welkom

Welkom bij opa Jan

dinsdag, mei 08, 2007

Huisjesmelkers

Mijn mening
over de Vlaardingse huisvestings politiek

Tegenwoordig bestaat overal een commissie, werkgroep of hoe u het noemen wilt voor. Zo is er een “Taskforce Starters” , waar het op slaat snapt opa ook niet maar het hapt wel lekker weg zo een half Engelse titel. In onze Nederlandse taal hebben wij n.l. niet voldoende mogelijkheden om ons duidelijk te maken volgens bepaalde oliebollen. Taakgroep Starters klinkt niet zo lekker maar is wel Nederlands, we mogen toch minimaal verwachten dat in deze multiculti samenleving onze eigen taal behouden blijft, zeker van de overheid. In ieder geval de “Taskforce Starters” is tot een conclusie gekomen die Jan de gewone man al lang had geconstateerd n.l. dat veel woningen voor starters niet warm te stoken zijn of met slechte lucht kampen. Ja ja zo’n groep kost wat maar dan heb je ook niets, want zij volgen gewoon het beleidsplan van de woning corporaties, zo veel mogelijk slopen, strippen en nieuwbouw plegen. Hetgeen betekent dat de nieuw te bouwen of gerenoveerde woningen een stuk duurder zullen worden. Wordt het niet eens tijd dat de woning corporaties verplicht gaan worden hun woning bezit naar behoren te onderhouden?
Jaren heeft men het woningbezit verwaarloosd, beter gezegd alleen maar huur geïncasseerd. Na ettelijke miljoenen binnen te hebben gehaald, gaat men nu renoveren, hetgeen inhoudt dat men achterstallig onderhoud gaat plegen! Echter alleen door het woord “renovatie” krijgt de huurder die meestal in de loop der jaren de woning zelf heeft gerenoveerd de rekening gepresenteerd voor achterstallig onderhoud, terwijl de kwaliteit van het geleverde niet aan de eisen voldoet die men mag verwachten van een “renovatie”.
Daarbij komt dan nog de mening van B en W die van mening zijn dat voor Vlaardingen de alarmfase rood van toepassing is, hetgeen betekent dat zij het zelfde voorstaan als de “Taskforce Starters” Weet u het lijkt wel dat de directeur van WaWo een vinger in de pap heeft of denk ik dat maar?
Kom op SP kom eens uit je schuilplaats vandaan en pak deze verkapte huurverhogingen aan, bescherm de laagste inkomens. Of blijft het alleen bij slogans. Hoogste tijd voor wat actie, althans dat is de mening van Opa.

Geen opmerkingen: