welkom

Welkom bij opa Jan

maandag, april 30, 2007

De zoete inval

Vorig jaar schreef ik een column voor KriTisch Vlaardingen getiteld "Goedkope Pool verdringt Turk uit de kas"
De kern ervan was en is het kabinets beleid. Want of rechts er nu in zit of links zij worden geleid door het groot kapitaal,
Zo was het vorig jaar;
DEN HAAG
Werknemers uit Polen en de andere nieuwe EU-lidstaten kunnen vanaf 1 januari volgend jaar onbelemmerd aan de slag in Nederland. Bovendien krijgt personeel uit deze landen per 1 mei veel gemakkelijker een werkvergunning dan nu het geval is. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.
Nu heeft het kabinet per 1 mei de grenzen opengesteld voor b.g. landen, minister Donner was daar heel duidelijk in, hij vergat er bij te vermelden wat wij vorig jaar al wisten;. „Ze kennen hun rechten niet en worden uitgebuit”, zegt T. Demir van uitzendbureau Axxion. „Ze nemen genoegen met zes euro per uur. Ze krijgen geen vakantiedagen, geen toeslagen, geen doorbetaling bij ziekte. Daar hoef ik bij mijn uitzendkrachten niet mee aan te komen.”
Bedankt kabinet, toch in het vervolg ff beter nadenken, want als een oostblokker na 6 maanden zonder werk komt te zitten heeft hij recht op een uitkering en aangezien de W.W. uitkering 6 maal hoger is als hij in Polen kan verdienen is het hier toch zoals ik dit stukje begon "De Zoete Inval"

Lees ik echter het volgende bericht, dan krijg ik een afzakker van hier tot Tokyo;

DONDERDAG 19 APRIL 2007 9:30
Werkloosheid vrijwel ongewijzigd
De seizoengecorrigeerde werkloosheid bedroeg in het eerste kwartaal van 2007 gemiddeld 379 duizend personen, vrijwel evenveel als in de periode december 2006-februari 2007. Hiermee is de seizoengecorrigeerde werkloosheid voor de tweede keer achtereen niet verder afgenomen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.
Lief kabinet als u nu eens zorgt dat deze mensen verplicht worden te gaan werken hebben wij de Polen helemaal niet nodig en blijven de dure Euro's gewoon in ons eigen land.
U moet zich niet druk maken over hun huisvesting maar u moet zich druk maken over uw eigen aantal werkelozen. Kopje thee? Koekje er bij?

Geen opmerkingen: