welkom

Welkom bij opa Jan

zaterdag, mei 19, 2007

Rechtvaardig

Volgens Kramers woordenboek betekent "rechtvaardig", eerlijk, billijk, volgens het recht, (2)deugdzaam.
Mark Rutte heeft eens iets gezegd over Somaliers n.l. dit;
Hij vroeg begin 2003 aan gemeenten om inwoners van Somalische afkomst extra te controleren op fraude met bijstand.
Dit deed hij naar aanleiding van bewezen fraude door een bevolkingsgroep. Het bleek dat een groot aantal van deze groep in een ander land werkte en hier een uitkering opstreek, bovendien waren er ook nog een aantal die postadressen beheerden, tikt ook lekker aan.Persoonlijk vond en vind ik zijn vraag,(zie boven) eerlijk,billijk en volgens het recht.

Er was echter één Somalier die naar de rechter stapte omdat hij vond dat er dicriminatie in het spel was.
En wat gebeurde er in onze knuffel maatschappij De rechter heeft gesproken de vraag is echter of hij recht heeft gesproken;
Rechtbank: Rutte zette aan tot discriminatie
ANP
HAARLEM - VVD-leider Mark Rutte heeft als staatssecretaris van Sociale Zaken gemeenten aangezet tot rassendiscriminatie. Dit oordeel heeft de rechtbank van Haarlem geveld over een oproep van Rutte.

Daar tegenover staat het bericht van een Turkse organisatie over de bouw van een omstreden moskee;
AMSTERDAM - Het bestuur van de Turkse organisatie Milli Görüs dreigt met een opstand als Amsterdam de bouw van een nieuwe moskee weigert.

Fatih Dag, voorzitter van het moskeebestuur, zegt in Trouw dat zijn organisatie zal demonstreren en Turken van andere Milli Görüsmoskeeën uit heel Europa zal oproepen mee te doen. Hij vreest dat die demonstratie wel eens uit de hand zou kunnen lopen. ''Onze mensen zijn emotioneel en er kan zomaar een gek tussen lopen.'' Ook denkt Dag dat de tv-zender Al-Jazeera het nieuws groot zal brengen als de moskee er niet komt. ''En ik sta ze te woord. Wat de gevolgen zijn? Ik houd mijn hart vast.''
Wat een land is dit zeg, hier wordt regelrecht "opstand" gepredikt en dat schijn te mogen!
Kunt u het nog volgen? Opa niet meer! Kopje thee? Koekje er bij?

2 opmerkingen:

IngKey zei

Zeg Opa Jan, ging jouw vrouw ook niet vaak naar Blijdorp, apen bekijken??

Het leven van opa Jan zei

Ja, maar zij doet niet zo idioot als de gewonde dame. deze dame stalkt nl Bokito vanaf zijn 4e jaar, dat mens is stapel krankzinnig volgens mij. Een gorlilla die naar je lacht en je z.g. kusjes geeft.Denk dat zij de aandacht van de mensen om haar heen wel prettig vond. Arme Bokito. Voor mij had hij groot gelijk, afstraffen de muts. (lol)