welkom

Welkom bij opa Jan

zondag, augustus 05, 2007

Teleurgesteld

Nog één keer.



Sinds de affaire Duzgun Yildirim, volg ik alle blogs en sites die te maken hebben met de SP zowel Pro als Anti. Hoe is het mogelijk dat een partij door in feite een onbenullig iets dat door beide partijen met een beetje gevoel voor de realiteit simpel opgelost had kunnen worden, zo in de problemen raakt. Maar nee, men betrok de stellingen en was niet van plan een duimbreed toe te geven. Het frappante feit doet zich voor dat deze manier van handelen plotsklaps de tegenstellingen geopenbaard worden. Met als grootste wapenfeit dat men elkaar op weblogs en sites alleen maar de grond inboort, want ook deze nietszeggende ( voornamelijk overlopertjes uit andere partijen of gedumpte gefrustreerde figuurtjes brengen geen positieve feiten naar voren, integendeel men opent beerputten, die uiteraard eerst bewezen moeten worden maar niet bijdragen aan een opbouwende cultuur binnen de partij.
Het ergste vind ik echter dat men gewoon klakkeloos stukken kopieert zodat op veel blogs hetzelfde te lezen valt. Het is uiteraard niet voor het eerst dat zoiets gebeurt, maar ipv de gelederen te sluiten laat men zien dat de SP nog niet rijp is om verantwoordelijkheid te dragen inzake het besturen van een land. Bovendien vergeet men dat de groep Wilders garen spint bij dit kleuterschool gedoe.
Ben toch bang dat Jan Marijnissen een vergissing heeft gemaakt met te denken dat deze zaak zichzelf zou oplossen door met harde hand te regeren. Onderstaande links geven u een beeld hoe men elkaar “onder uit de kan geeft.” Let dan vooral op de reacties die erbij geplaatst zijn , het is een tijdrovend maar uiterst boeiend geheel waarin men vooral waarde gaat hechten aan de woorden van Gustave le Bon

"Overvloed van onnutte woorden is een zeker teken van geestelijke minderwaardigheid."
Frans: "L'abondance de paroles inutiles est un symptôme certain d'infériorité mentale."

http://www.duzgunyildirim.nl/weblog/index.php

http://toinevanbergen.web-log.nl/

http://sptransparant.blogsome.com/

http://theocornelissen.sp.nl/weblog/2007/07/16/spelregels-weblog/#comment-116973
Daar komt nog bij dat er een SP lid in de eerste kamer zit die meer in Palestina ziet dan in Nederland , je zou kunnen zeggen een vriendin van Gretha Duisenberg, als je daarmee gelieerd wordt ben je toch aardig op weg om een anti Semiet te worden of zie ik dat verkeerd?
Ook nog een mevrouw uit Groen Links Rotterdam die al in meer partijen heeft gezeten o.a. de SP,als u en ik kunnen verzinnen, die zelfs met de politie dreigt, god wat ben ik nu bang, terwijl haar e-mail adres gewoon op google te vinden is.
In de 70er jaren werd ik nog kameraad genoemd door de heren Poppe en van Wezel, dat hoorde zo. Ondanks dat er in Vlaardingen toen een reusachtige winst werd gemaakt in de gemeenteraad verkiezingen,werd er al bij voorbaat besloten; "we blijven in de oppositie" dat noem ik nu kiezersverlakkerij want daarom stemt men niet op je. Er is niets veranderd, Jan Marijnissen was wat blij dat men de SP niet in de club wilde heben.

Geen opmerkingen: